Barça
Esports Barça 29/02/2016

El Periscope de Piqué, l'última revolució d'un Barça 2.0

El central del Barça torna a innovar amb una sessió improvisada de Periscope que dura més d'onze minuts

i
Natalia Arroyo
4 min
Piqué, autor del 2-1 del Barça al Sevilla

Barcelona"Hola, hola a tots. Hi, hi to everyone. És el primer cop que faig Periscope i no tinc ni idea de com va. Estic llegint tots els missatges a tota llet, a veure…", comença Gerard Piqué, des del cotxe "aturat", per evitar una possible multa dels Mossos. Durant més d'onze minuts i després del partit contra el Sevilla, el central del Barça va respondre a les preguntes –o, més aviat, salutacions dels milers de fans connectats– dels aficionats amb una improvisada sessió a través de Periscope, una aplicació per emetre un vídeo en directe. És l'última aposta d'un Piqué sempre innovador, revolucionari en l'ús de les xarxes socials, un element que està transformant la manera de comunicar-se dels jugadors del Barça.

El Periscope de Piqué

En la seva connexió, Piqué es passa més de la meitat del temps de resposta tornant les salutacions a tots els aficionats i agrair els elogis. De fet, al minut 8 acaba demanant als seguidors que gastin menys energia en enviar-li abraçades i aprofitin per fer-li preguntes. "Vinga va, preguntes, més preguntes!", exclama. I admet que és "molt difícil" atendre a totes les peticions, perquè van "súper ràpid". Més de 42.000 espectadors van seguir la connexió de Piqué.

Un tuitaire nocturn

El Periscope de Piqué és l'últim gir social d'un jugador que està esprement al màxim la utilitat de les xarxes socials per guanyar popularitat i dir-hi la seva. Al desembre va generar polèmica per un tuit ple d'emoticones quan el Madrid va cometre alineació indeguda amb Txérixev a Cadis. Les reaccions entre els madridistes no van fer-se esperar.

Seguint en aquesta línia d'acidesa, ara fa tot just tres setmanes Piqué va 'enfrontar-se' amb la cadena Cope, també a través del Twitter. L'anunci d'una entrevista amb un cambrer de Madrid que havia servit una hamburguesa a Fernando Torres va ser la metxa que va encendre la ironia del barceloní, que va acabar creuant-se diversos missatges en directe amb l'emissora entre les 22 i les 23h de la nit.

El Twitter serveix, a més, per saber algunes de les aficions de Piqué, que aquesta matinada ha seguit la gala dels Òscars en directe. Comparteix sovint els seus comentaris sobre els partits de la NBA o, ara fa poc, sobre la Superbowl.

Els cracs s'obren

Són les noves vies de comunicació d'uns jugadors cada cop més inaccessibles per la via tradicional. Blindats pel club, obren el seu entorn als aficionats a través dels seus comptes personals, i fins i tot desafien la política informativa de l'entitat blaugrana. Diumenge a la nit, de fet, Neymar no va amagar que havia acabat el partit contra el Sevilla tocat. Va penjar una fotografia en què se'l veia amb gel a l'espatlla esquerra i les dues cames embolicades en unes bosses que afavoreixen la circulació sanguínea i ajuden a la recuperació muscular.

Durant els dos mesos de lesió de Leo Messi, les xarxes socials també van ser el millor termòmetre per valorar l'estat de l'argentí i les seves opcions de jugar al Bernabéu. Del silenci dels serveis mèdics, al detall de la recuperació amb fotografies. En aquest cas, Messi va fer servir Facebook.

Leo Messi, durant la primera fase de la recuperació / Facebook Leo Messi

Un exemple més de l'extra informatiu, que arriba més per la via del jugador que pel desig del club.

Instagram és l'altra via d'accés a l'univers dels cracs blaugranes, un micròfon inesperat que els treu una valoració immediata sobre l'actualitat. Dani Alves acostuma a ser dels més actius, i abans d'enfrontar-se al Sevilla, va esciure un missatge que semblava una reacció directa a les declaracions incendiàries de Cristiano Ronaldo contra els seus companys. El brasiler reforçava l'esperit d'equip del vestidor blaugrana.

Les respostes de Piqué

La roda de premsa casolana que va inventar-se Piqué a l'interior del seu cotxe va servir per deixar una cadena de titulars en un to íntim, personal, tot i que no va dir res de l'altre món. Així, va admetre que el seu lloc és el Barça" i que "és molt feliç a Barcelona", tot i que no descarta jugar en altres lligues, a Nordamèrica o Sudamèrica "quan ja estigui a punt de retirar-me". Descarta marxar al City de Guardiola perquè el seu "amor pel United és massa gran, encara que el Pep sigui un gran entrenador". De fet, aclareix que no hi ha gaire diferència entre el Barça de Guardiola i l'actual de Luis Enrique. "Els dos volem tenir la pilota, controlar els partits i generar ocasions. Esperem guanyar molts títols també ara, com llavors", sentencia.

Preguntat per Xavi, diu que "va ser una pena que marxés" i de Puyol afirma que va ser "un exemple". Sobre les declaracions de Cristiano Ronaldo, es limita a dir que "cadascú opina el que vol" i tranquil·litza tothom amb el futur de Neymar. "Em jugaria un braç o una mà que Neymar mai aniria al Madrid. Està molt a gust a Barcelona i estic convençut que s'estarà molts anys al Barça, s'estima molt el club", va dir. Sobre la Champions, Piqué creu que "encara queda un camí molt dur" i tampoc s'atreveix a assegurar la victòria blaugrana en el pròxim clàssic, per molt que les ratxes el facin incontestablement favorit, ara. "El clàssic sempre és difícil, encara que les situacions siguin ara molt diferents entre un equip i l'altre", deixa caure. També confirma que és un gran amant del bàsquet i admirador, ara, dels Golden State Warriors de Stephen Curry, que Rafinha és "un dels més elegants del vestidor" i que dinar amb el creador de Facebook, Mark Zuckenberg, va ser una gran experiència.

stats