Barça

Piqué va pactar una comissió de 24 milions d'euros per portar la Supercopa a l'Aràbia Saudita

El central es defensa en una roda de premsa de matinada: "Es pot debatre si és ètic o no, però no he fet res il·legal"

ARA
3 min
L’Andorra de Piqué jugarà a Segona B

BarcelonaSegons ha publicat aquest dilluns El Confidencial, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va pactar amb l'empresa que presideix Gerard Piqué, Kosmos, una comissió milionària per portar la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita. En el contracte signat amb Sela, la companyia pública saudita, la RFEF es va garantir el cobrament de 40 milions d'euros per cada edició, mentre que Kosmos s'emporta quatre milions per cadascun dels sis exercicis signats, 24 en total.

El Confidencial publica el contingut de suposades converses entre el president de la RFEF, Luis Rubiales, i Gerard Piqué: “A veure, Rubi, si és un tema de diners, si el Reial Madrid per 8 milions hi aniria [a l'Aràbia Saudita], hòstia, tio, se'n paguen vuit al Madrid i vuit al Barça, als altres se'ls en paga 2 i 1. Són 19 i la Federació us quedeu sis quilos... Abans de no quedar-vos res, us quedeu sis quilos. I fet pressió a l'Aràbia Saudita potser en traurem més. Els diem que, si no, el Madrid no hi va, i en traiem un pal més o dos pals més", diu Piqué en una de les converses revelades. El Reial Madrid s'hauria negat a jugar la Supercopa a l'estranger per una xifra inferior a la citada a la conversa.

El 15 de setembre del 2019, Rubiales felicita Piqué, amb l'acord ja tancat: "Geri, enhorabona. I no em refereixo ni al partidàs d'ahir ni al teu gol. Em refereixo que ja són més de les 12 i per tant és ferm l'acord amb l'Aràbia Saudita. Una abraçada, gràcies per tot, i em tens aquí per al que necessitis". La primera edició de la Supercopa disputada a l'Aràbia va ser el gener del 2020, guanyada pel Reial Madrid. Setmanes abans de la celebració d'aquesta edició, Rubiales va admetre en roda de premsa que Kosmos havia intervingut en les negociacions. La Federació no va pagar res directament a l'empresa de Piqué, tal com va dir el president, sinó que va ajudar a fer que cobrés la comissió.

En una altra conversa, anterior a rebre l'oferta saudita, es planteja la possibilitat que el torneig fos organitzat al Camp Nou. Entre tots dos tramen l'estratègia perquè es disputi a l'estadi culer, amb reunió prèvia de Rubiales amb el Reial Madrid per oferir-li que es jugui al Santiago Bernabéu.

Piqué: "No he fet res il·legal"

Piqué, en una roda de premsa de matinada al seu canal de Twitch, ha defensat que tot el que ha fet "és legal" i que el seu vincle amb Rubiales "no implica cap tracte de favor" ni cap a ell, en particular, ni cap al Barça. "Simplement vam portar una oportunitat a la Federació Espanyola de Futbol, però no hem cobrat res de la Federació, sinó un 10% de la intermediació de l'acord entre l'Aràbia i la Federació". El central ha dit que es pot debatre si el que ha fet implica conflicte d'interessos o si és ètic o no, però ha defensat en tot moment la legalitat que la seva empresa hagi rebut aquestes comissions. "El que és il·legal és el que ha fet El Confidencial, publicar uns àudios privats. Si a qualsevol persona li roben àudios i els exposen se sentiria violentada". La Federació ha denunciat la publicació davant la justícia.

Piqué també ha explicat que fa una setmana el van trucar des d'aquest mitjà per avisar-lo que publicarien els àudios amb Rubiales i que els va dir que li era "igual" i que no té "res a amagar". També ha insistit en què aquesta informació sobre les comissions ja va ser publicada el 2019. Respecte haver-se mostrat crític amb el Mundial de Qatar però, en canvi, haver sigut un facilitador per portar la Supercopa a l'Aràbia Saudita, el català s'ha defensat explicant que "són coses diferents" i que creu que "l'esport és una eina que permet avançar en cultures diferents o més tancades". El Confidencial publicarà entre dimarts i dimecres àudios en què Piqué hauria demanat la intervenció del rei emèrit quan l'Aràbia Saudita es va endarrerir en alguns pagaments.

Piqué també ha exposat que la publicació d'aquests àudios ha anat més enfocada a perjudicar Rubiales -enfrontat amb Javier Tebas, president de la Lliga, amb qui Piqué també negocis- que no pas a ell: "Així ho entenc, perquè li han robat a ell els àudios". El jugador blaugrana també s'ha volgut defensar explicant el seu vincle amb el món empresarial: "Entenc que pot sorprendre que un jugador participi en aquest tipus de negocis, que no és una cosa que fan els futbolistes en actiu. Però jo soc així i no demanaré perdó, ho sento". Piqué també ha volgut defensar l'honestedat de Rubiales, president de la Federació: "Posaria la mà al foc que Rubiales mai ha cobrat cap comissió vinculada amb el seu càrrec. És honest. Posaria la mà al foc per ell, i això que no la posaria per gaire gent", ha reblat el defensor. "Estic molt orgullós d'aquest acord, que suposa una important injecció de diners per al futbol espanyol. No me'n penedeixo de res", ha afegit.

stats