Barça

Pla de xoc del Barça per evitar un altre Eintracht

No anar al Camp Nou durant deu partits (o no alliberar el seient) implicarà cedir l'abonament al club

3 min
Els milers i milers d'aficionats de l'Eintracht celebrant el triomf al Camp Nou

BarcelonaEl Barça vol "fer un pas endavant" en la gestió dels abonaments i evitar pràctiques fraudulentes i escenaris dantescos com el que es va viure el curs passat contra l'Eintracht de Frankfurt. A partir d'ara, els abonaments passaran a ser digitals, gestionats per una app, fet que no impedirà cedir-los a un familiar o amic, segons ha sintetitzat la portaveu de la junta directiva i vicepresidenta, Maria Elena Fort. Però el segon no el podrà cedir a un tercer, sinó que tornaria al titular, que n'hauria de fer una nova cessió. "Volem saber qui és el titular i qui el té en cada moment". Els primers sis mesos de temporada es posarà a prova aquest nou sistema i l'objectiu és "implantar-lo de manera definitiva" a la segona meitat del curs.

Això pel que fa als abonaments, però el Barça també aplicarà, a partir de la temporada que començarà a l'agost, entrades digitals i nominatives. Després del partit contra l'Eintracht al Camp Nou, amb l'escàndol viscut a l'estadi, el club va anunciar que introduiria les entrades nominals per a les competicions europees, però això s'aplicarà a totes les entrades de totes les competicions. D'altra banda, Fort ha anunciat que també es posaran a disposició dels socis lots d'entrades a preus populars, que podran ser retirats entre 72 i 48 hores abans dels partits. El Barça també posarà al dia el cens de socis.

Entre les mesures més contundents que s'aplicaran destaca que si l'abonat acumula 10 partits sense anar a l'estadi (6 en el cas del Palau Blaugrana) o no cedeix o no posa el seu abonament al servei del Seient Lliure, el club automàticament es farà càrrec de la gestió de l'abonament en qüestió i el podrà utilitzar en el circuit comercial (és a dir, posar-lo al Seient Lliure). El soci que es vegi en aquesta circumstància haurà de reclamar, partit a partit i 72 hores abans del duel, que vol usar el seu abonament. D'altra banda, si no s'assisteix, cedeix o s'allibera l'abonament a cap partit durant tota la temporada, el Barça retirarà l'abonament al soci de manera automàtica. "Tenim detectats entre 2.500 i 3.000 casos en aquest sentit", ha explicat Fort per argumentar aquesta mesura.

"El nostre objectiu és omplir el Camp Nou. Tenir un abonament té un alt component emocional, però també implica un privilegi i hem de ser conseqüents", ha continuat la portaveu. També hi haurà premis per als abonats més fidels: si s'assisteix a un 85% dels partits o més, s'entrarà en el sorteig de viatges a partits amb el club de forma gratuïta, així com descomptes en les entrades per als acompanyants, en els serveis de restauració del Barça i també en les botigues oficials de l'entitat.

Fi de les excedències

El club també ha anunciat que posa fi a les excedències dels abonaments, una mesura que havia estat impulsada al llarg de les dues últimes temporades davant les incerteses derivades de la pandèmia del coronavirus i amb els consegüents aforaments restringits i limitats als estadis i pavellons. El Barça començarà a cobrar i a enviar els abonaments a partir del 14 de juliol.

Pel que fa a l'ús del Seient Lliure, l'entitat blaugrana avisa que com a màxim es podrà cobrar un 95% del preu de l'abonament. També canvia la base del càlcul de la quantitat a percebre, que deixa de ser el preu mitjà de les localitats venudes a cada zona per passar a ser la part proporcional de la bossa total d'ingressos generada amb la venda de localitats a cada zona. Els alliberaments de seients amb 10 dies o més d'antelació tindran el cobrament assegurat, mentre que els fets amb menys de 10 dies cobraran en cas que les localitats siguin venudes.

stats