Barça
Esports Barça 10/07/2022

Els plans de Xavi en el retorn dels internacionals

Nou jugadors s'incorporen aquest dilluns a la disciplina blaugrana, però no tots continuaran a l'equip

3 min
Xavi Hernández durant la pretemporada del Barça

BarcelonaXavi Hernández tindrà aquest dilluns tota la plantilla a la seva disposició. Després d'una primera setmana d'entrenaments en la tornada a la feina, el tècnic blaugrana ja podrà comptar amb totes les peces disponibles amb el retorn dels futbolistes internacionals que tenien una setmana més de vacances per haver competit amb les seves seleccions. Però, com ja fa temps que passa els últims estius al Barça, de gairebé la trentena de jugadors que estaran presents aquest dilluns a la tarda a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, el club blaugrana se'n vol desfer d'un bon grapat. De la mateixa manera, Xavi espera incorporar noves peces amb l'arribada de fitxatges, operacions que hauran d'esperar que Joan Laporta activi la segona palanca econòmica (durant la segona quinzena de juliol). En total, són nou els internacionals que s'incorporaran a la feina: Sergio Busquets, Eric Garcia, Gavi, Ferran Torres, Jordi Alba, Frenkie de Jong, Memphis Depay, Ronald Araujo i Martin Braithwaite.

Els intocables i els que tenen lloc

Amb l'arribada dels internacionals espanyols i de Ronald Araujo, Xavi recupera sis futbolistes que tenen el seu lloc garantit a la plantilla. Sergio Busquets segueix sent intocable per al tècnic egarenc, tot i que el capità blaugrana podria viure el seu últim curs al Barça. Consultat per l'ARA, l'entorn del migcampista de Badia del Vallès remarca que, de moment, no es planteja ampliar un any més el seu contracte (que s'esgota al final d'aquesta temporada). No és una decisió ferma, però Busquets té al cap altres plans –com jugar a la MLS– quan acabi el seu vincle com a blaugrana. Dissabte complirà 34 anys i segueix sense tenir substitut en l'onze, malgrat que Xavi provarà Nico en la posició de pivot, on també pot jugar el nouvingut Kessié, tot i que el seu perfil és diferent del del tipus de migcentre que preveu el tècnic.

Mentre no arribi Marcos Alonso (Chelsea), Alba tampoc té un recanvi clar. Eric Garcia no parteix com a titular però, com Ferran Torres, és un dels jugadors que té l'aval de Xavi. Gavi, que renovarà a partir del 5 d'agost, quan compleixi 18 anys, i Araujo, renovat a l'abril fins al 2026, són intocables i uns dels líders de la generació de joves batejada com a dream teen.

Carpetes obertes

En canvi, els neerlandesos Frenkie de Jong i Memphis Depay no tenen el lloc garantit en l'equip. El migcampista, que acaba d'estrenar casa a Pedralbes, voldria seguir de blaugrana, però des dels despatxos nobles del Camp Nou se'l veu més com una palanca que com un puntal de l'equip. "De Jong no està en venda tret que això sigui una necessitat", va dir el president Laporta dimecres públicament. Si es vol quedar, s'haurà de rebaixar un contracte progressiu que s'enfilarà més enllà dels 20 milions d'euros per curs. Xavi compta amb ell, però entendria que se'l traspassés. Això sí, a canvi d'un fitxatge de garanties que no impliqui debilitar l'equip. Bernardo Silva és una opció que agrada molt, però la seva arribada costaria entre 80 i 100 milions d'euros, fet que l'allunya del Barça per molt que tant el portuguès com el seu entorn familiar més directe vulguin venir a Barcelona.

Pel que fa a Memphis, la continuïtat de Dembélé sumada a l'arribada de Raphinha del Leeds l'empenyeria a la sortida, tot i que el fitxatge del brasiler representat per Deco ha d'esperar, com a mínim, l'activació de la segona palanca. Al neerlandès li queda només un any de contracte i ja des de finals del curs passat que la direcció esportiva no descarta vendre'l i intentar fer-ne caixa. Xavi no veu Memphis com a titular, però si el té sota les seves ordres, és una eina més que farà anar, com ja va demostrar en el tram final de l'última campanya, després que l'atacant superés alguns problemes amb les lesions. El jugador, que va arribar de la mà de Ronald Koeman, confia en quedar-se.

Els descartats

A l'internacional danès Martin Braithwaite ja se li va comunicar que no es compta amb ell. La seva presència des de l'arribada de Xavi ha sigut testimonial: només ha jugat 22 minuts, repartits en un partit de Lliga contra l'Osasuna al març (10') i també quan va entrar d'urgència en la pròrroga contra l'Athletic Club en el duel de vuitens de final de Copa. Braithwaite, fitxat d'urgència del Leganés per 18 milions d'euros el febrer del 2020, té dos anys més de contracte amb el Barça, que el futbolista no té problema en esgotar. En cap cas entra en els plans de Xavi, però trobar-li una sortida que satisfaci totes les parts no serà fàcil.

Amb tot, no s'espera la presència dels internacionals en el primer amistós de la pretemporada que el Barça jugarà aquest dimecres al municipal d'Olot.

stats