Barça
Esports Barça 27/06/2022

Ferran Torres i l'estigma de ser el fitxatge franquícia

El valencià, que confia que amb l'arribada d'un 'nou' se'l descarregui de pressió, admet que va acabar el curs per sota del seu nivell

3 min
Ferran Torres, celebrant el gol de l'empat del Barça contra el Nàpols

BarcelonaA Ferran Torres, com a la majoria del vestidor del Barça, el final de temporada se li va fer molt llarg. L'eliminació contra l'Eintracht de Frankfurt en una jornada dantesca al Camp Nou i la posterior remuntada, només tres dies després, del Reial Madrid en el temps d'afegit al Sánchez Pizjuán, van desactivar el vestidor blaugrana, que veia esgotades les seves opcions reals de tancar el curs amb algun títol. La manca d'objectius quan encara quedaven gairebé dos mesos de competició per davant i veure com es punxava el globus d'il·lusió que havia suposat l'aterratge de Xavi Hernández –que va tenir el seu punt més àlgid amb el 0-4 al Santiago Bernabéu– va dibuixar un final de curs decebedor.

En aquest escenari d'apagada de llums general de l'equip, Ferran Torres va ser un dels focus de les crítiques. "Ell és el primer que sap que el seu rendiment no va ser bo al final de la temporada", expliquen des de l'entorn del jugador, alhora que recorden que l'última setmana de competició, amb la convocatòria amb la selecció espanyola, també va ser una càrrega per a un futbolista que "necessitava vacances". L'atacant valencià no és aliè a les crítiques rebudes, especialment les relacionades amb la falta d'encert de cara a porteria, però també considera que s'ha de posar en perspectiva la seva arribada al Barça. "Ja sabia que no seria fàcil, però després de tres mesos lesionat va passar a jugar-ho pràcticament tot en un context marcat per les urgències: no hi havia marge d'error perquè l'equip lluitava per entrar als llocs de Champions. Amb tot això, ell va haver de fer la pretemporada damunt la gespa", argumenten des de l'entorn del jugador de Foios.

Ferran Torres necessitava "desconnectar mentalment i descansar les cames". Això també és el que li va transmetre Xavi quan es va donar per acabada aquesta temporada. El tècnic egarenc també és conscient que se li va exigir a l'ex del City un rendiment immediat, atorgant-li un rol de protagonista des del primer moment. També és el missatge que va copsar la gent, després de tancar la seva compra per 55 milions d'euros més variables. L'entrenador blaugrana va ser el principal precursor de la seva arribada; li trucava sovint per tancar la seva arribada quan Ferran encara era jugador del conjunt citizen. Per la seva part, el conjunt anglès no va tenir gaires inconvenients en negociar la seva venda.

Descarregar la pressió golejadora

Ara, després d'uns primers mesos al Barça, Ferran està "molt motivat" per poder començar des del principi el seu primer curs com a blaugrana. Sap que Xavi manté intacta la confiança en ell i confia en progressar de la mà del tècnic egarenc. Dit d'una altra manera, l'extrem valencià se segueix veient com a titular, més enllà de si Ousmane Dembélé –competència directa– s'acaba quedant a l'equip tal com sembla. L'ex del City i del València també celebraria l'arribada d'un nou d'àrea com Robert Lewandowski, perquè considera que això l'ajudaria a treure's de damunt la lupa respecte a les seves xifres golejadores que l'ha acompanyat des que ha arribat al Barça.

Durant la temporada, Xavi no s'ha cansat de defensar públicament la resta de coses que Ferran aporta a l'equip més enllà del gol, però la manca d'efectivitat ha sigut una de les principals lloses del davanter des de la seva arribada. En els 26 partits que ha jugat com a blaugrana ha marcat set gols i ha donat sis assistències. Dembélé, en canvi, només ha marcat dos gols en tot el curs (32 partits), però és cert que el francès ha repartit 13 assistències: el jugador que més n'ha servit de tota la Lliga espanyola. Com a partits de referència, Ferran és marca el duel del Bernabéu, en què va marcar i va assistir (tot i que també va malbaratar alguna oportunitat clara) i també el partit contra el Nàpols el Camp Nou, enfrontament en què va generar diverses ocasions de perill però en què va tornar a topar amb el desencert de cara a gol (va marcar de penal). Aquell dia va acabar frustrat, plorant damunt la gespa.

Pedri, recuperat al 100%

En els moments més complicats, Ferran compta amb bons amics al vestidor. Com Pedri, amb qui també comparteix vestidor a la selecció espanyola i tenen la mateixa agència de representació. Tots dos tenen ganes de tornar a jugar plegats, després d'una temporada en què el canari ha estat llastat per les lesions. Pedri, segons sustenten des del seu entorn, "ja està al 100%": "Si la pretemporada hagués començat fa una setmana, ell hi hauria sigut com un més del grup". De fet, fins i tot hauria pogut anar a l'última convocatòria de la selecció espanyola o tornar abans del final de curs del Barça. Però tant al conjunt blaugrana, que no es jugava res en els últims partits, com al combinat estatal, van considerar que, en cap cas, era necessari córrer.

stats