Apunts en calent

Un prec desesperat per terra, mar i aire: els apunts en calent del Sevilla-Barça

El club blaugrana es juga el futur en el mercat d'hivern més important dels últims anys

2 min
Xavi, a la banda del Sánchez Pizjuán.

BarcelonaEmpat del Barça al Sánchez Pizjuán en un partit en què va jugar estones de bon futbol i va tornar a acusar la falta d'arguments en atac. A continuació, els apunts en calent de l'última actuació dels blaugranes aquest 2021.

Intencions sense fruits. Alba serveix faltes a la vora de l'àrea rival per primera vegada en nou cursos. Araujo, marcador central específic, ha de jugar de lateral dret. Xavi critica la normativa que li impedeix posar tants joves com ell voldria. Són tres exemples del Barça precari de finals del 2021, un equip eliminat de la Champions i que malviu a la setena posició de la Lliga. Amb l'arribada del nou tècnic les intencions són sòlides i prometedores, però sense recursos a l'altura es corre el risc que la matèria es quedi a les arrels i no doni els fruits esperats. Pocs mercats d'hivern tan decisius com el que està a punt d'obrir-se.

Curiosos revulsius. Xavi demana fitxatges per terra, mar i aire. Fa evident la urgència a les alineacions, amb els missatges en roda de premsa i amb els canvis que fa fins i tot en escenaris propicis com el que es va trobar a Sevilla després de l'expulsió de Koundé. El seu equip necessitava revulsius per buscar un triomf en un camp difícil i l'única substitució convençuda que va fer va ser Nico, que va rellevar Jutglà al 73. Lenglet va entrar gairebé alhora perquè Eric es va lesionar i Luuk de Jong va ser un recurs d'última hora. Ni rastre de Riqui Puig, que segueix col·leccionant suplències, ni de Coutinho, luxe caríssim cronificat a la banqueta.

No al malbaratament de factors. Cinc dels set gols que ha rebut el Barça de Xavi a la Lliga han sigut a pilota aturada. Al Pizjuán, quan més bé jugaven els blaugranes, Papu Gómez va fer l'1-0 en un córner assajat. Mèrit dels andalusos, que van executar la pissarra amb precisió. Només un defensa enganxat al pal de Ter Stegen –tradició perduda al futbol modern– hauria evitat el gol. L'estratègia va salvar el Sevilla d'un mal inici i, minuts després, va instal·lar la justícia abans del descans, quan Araujo va volar per rematar una centrada de Dembélé. És un factor més, i el Barça no està per desatendre'l. Tant en atac com en defensa.

Per sota del nivell. Sigui com sigui, el Barça acaba l'any a una distància assumible de la zona Champions i amb uns fonaments esperançadors. Entre el llast que pugui treure's de sobre, el que pugui incorporar a preu raonable i el retorn de peces importants com Ansu Fati, Pedri o Memphis, Xavi tindrà arguments per, com a mínim, lligar la plaça a la màxima competició. Ara bé, encetarà el 2022 amb una assignatura pendent: treure suc de Frenkie de Jong, a qui ha substituït dues vegades seguides en la segona part. Del neerlandès i de Dembélé –si és que acaba renovant– s'espera que rendeixin al nivell dels seus emoluments.

stats