BARÇA
Esports Barça 19/08/2015

Del perdó a Negredo als sis partits de Matilla: els precedents de les sancions per insultar els àrbitres

El blaugrana Gerard Piqué ha estat sancionat amb quatre partits per part del Comitè de Competició per l'expulsió contra l'Athletic a la Supercopa d'Espanya

Ara
2 min
Gerard Piqué reacciona contra Velasco Carballo després de ser expulsat durant la Supercopa d'Espanya / JOSEP LAGO / AFP

BarcelonaGerard Piqué va ser expulsat aquest dilluns durant el partit de tornada de la Supercopa d'Espanya contra l'Athletic Club. Segons l'àrbitre, Velasco Carballo, el central barceloní va dir a l'assistent "em cago en la teva puta mare". El jugador ho nega i, tot i que ha demanat disculpes per la reacció i la protesta al linier, ha reiterat que en cap moment "va insultar" l'assistent.

Aquest dimecres, el Comitè de Competició ha determinat una sanció de quatre partits al jugador del Barça. Aquests són alguns dels precedents que hi ha hagut recentment a la Lliga (tant a Primera com a Segona) i les sancions que van rebre els jugadors després d'insultar l'àrbitre principal o els seus assistents:

  • Cap partit. Negredo (Sevilla): el 2010, contra l'Almeria, Negredo va ser expulsat per dir a l'assistent, Rubinos Pérez, "em cago en la teva puta mare". El Comitè el va perdonar per interpretar que només havia fet "observacions a l'àrbitre". Li va perdonar la targeta groga i Negredo va poder jugar el següent partit.
  • Dos partits. Rami (València): el 2011, contra el Mallorca, el jugador xe va dir a l'àrbitre Paradas Romero "la teva puta mare" i va ser sancionat amb dos partits.
  • Dos partits. Héctor Moreno (Espanyol): el 2012, el jugador de l'Espanyol va ser sancionat amb dos partits per dir a l'àrbitre del partit contra el València "ets boig".
  • Dos partits. Pepe (Reial Madrid): el jugador del Madrid va ser sancionat amb dos partits després del partit contra el Vila-real del 2012 per protestar a l'àrbitre, Paradas Romero, i dir-li "quin atracament, fill de puta". El Comitè va rebaixar la sanció per considerar que les paraules de Pepe eren "de menyspreu".
  • Dos partits. Aduriz (Athletic Club): el davanter de l'Athletic, després que Fernández Borbalán l'expulsés per fer una falta inexistent sobre Simão (València), va dir a l'àrbitre: "És una puta vergonya que m'expulsis per això". El Comitè li va retirar la vermella després de veure en el vídeo que no havia fet falta, però el va sancionar amb dos partits per protestar al col·legiat.
  • Quatre partits. Sergio García (Espanyol): el davanter periquito va ser sancionat amb quatre partits per dir a Del Cerro Grande "pocavergonya" contra el València l'any 2012.
  • Quatre partits. Víctor Valdés (Barça): el porter blaugrana va dir a Pérez Lasa "no tens vergonya, us heu cagat" i el Comitè el va sancionar amb quatre partits l'any 2013.
  • Quatre partits. Patxi Puñal (Osasuna): el jugador dels navarresos va ser sancionat el 2012 amb quatre partits per, segons va recollir l'àrbitre, Muñiz Fernández, a l'acta, "protestar iradament i amb els braços enlaire" i dirigir-se al col·legiat dient-li "em cago en la teva puta mare".
  • Cinc partits. Sergio Ramos (Reial Madrid): el defensa sevillà va haver de descansar durant cinc partits el 2013 després de dir a l'àrbitre Ayza Gámez "ets un pocavergonya, portes tot el dia fotent-me". Ramos va ser sancionat amb quatre partits per insultar l'àrbitre i amb un més per ser expulsat amb doble targeta groga.
  • Sis partits. Javier Matilla (Múrcia): el jugador, durant un partit contra el Sabadell de Segona Divisió el 2012, es va dirigir a l'àrbitre en els següents termes en tres ocasions: "Ets un fill de puta, et mataré. Em cago en els teus morts".
stats