Futbol - Copa de la Reina

Cicles que arrenquen en una pròrroga

El Barça va construir la seva història d'èxit amb un gol d'Olga Garcia en el temps extra l'any 2011

"Ha passat de veritat, hem guanyat alguna cosa, i alguna cosa important". Laura Ràfols ho té clar: la primera Copa de la Reina que va guanyar amb el Barça, l'any 2011, va ser el "millor moment" de la seva carrera esportiva i va ser el punt d'inflexió per iniciar un creixement que va convertir, anys després, el Barça en l'equip més potent del futbol femení espanyol. "Va ser la copa que més vaig celebrar, vam plorar més que l'Espanyol, que era contra qui jugàvem", admet.

La portera va confessar això a l'ARA abans que Mariona Caldentey fes embogir la banqueta blaugrana amb un gol en l'últim segon de la pròrroga a Mèrida.

L'1-0 a l'Atlètic de Madrid va donar el primer títol de l'era Fran Sánchez al club, i va maquillar una temporada que s'encaminava als penals i a la possibilitat de quedar sense títols a les vitrines. Les tres temporades des que el club ha professionalitzat la secció no han rebut el premi del títol regular (amb una Lliga per a l'Athletic i dues per a l'Atlètic de Madrid), però acumulen dues Copes de la Reina i unes semifinals de la Champions.

Que un títol es resolgui a la pròrroga no és res nou per al Barça. La seva història recent s'escriu, precisament, a partir d'un gol en el temps extra, el que va aconseguir Olga Garcia l'any 2011 en el primer títol de la nova etapa del club.

La victòria davant l'Espanyol a la Copa, fa set temporades, va iniciar un camí que, anys més tard, ompliria el palmarès de l'entitat amb quatre Copes de la Reina més i quatre Lligues. "El Xavi ens ho anava dient. Seguim fent, de mica en mica, i ja anirem guanyant títols. L'escoltàvem i no ens ho crèiem i mira, ha acabat tenint raó", admet la portera blaugrana.

Els pròxims dies seran moguts a Can Barça. S'espera que aquesta setmana entrant el club anunciï noves incorporacions i aclareixi la plantilla amb la qual competirà el curs que ve. A part de la baixa de Laura Ràfols, altres noms saltaran de l'equip actual i arribaran fitxatges nous.