Barça
Esports Barça 22/01/2022

Tot a punt per al primer títol blaugrana de l'any

El Barça s'enfronta aquest diumenge a l'Atlètic de Madrid en la final de la Supercopa d'Espanya

3 min
Alexia, Jenni i Pereira durant l'entrenament previ a la final

BarcelonaEl primer títol de l'any està a punt de decidir-se. El 2022 es presenta com l'any de la confirmació del Barça com a rei d'Europa. El triplet de la temporada passada va ser una fita excepcional, però amb un regust agredolç: la Supercopa d'Espanya es va escapar en l'últim sospir. Aquest diumenge (12 h, TVE1), contra el mateix rival, l'Atlètic de Madrid, les blaugranes es poden treure l'espina. Els antecedents són durs de recordar i la desfeta contra les matalasseres va ser un cop dur per a una plantilla conjurada per guanyar-ho tot.

El pas a la final va requerir molta feina i suor de les culers. "La manera de guanyar en semifinals ens va donar un extra de confiança que potser no es va tenir en les semifinals de l'any passat en la Supercopa", ha recalcat Jonatan Giráldez en la roda de premsa prèvia a la final. El Reial Madrid, amb una incommensurable Misa Rodríguez sota pals, va ser un mur que l'atac culer amb prou feines va poder superar. Quan va poder travessar-lo, la pilota semblava que no volia entrar. Alexia, com sempre en les ocasions especials, va aparèixer per donar el bitllet directe a la final. La capitana sap com és d'important per al conjunt català endur-se la Supercopa i començar l'any amb bon peu.

"Por no en tenim en absolut. Hi ha altres coses que fan por a la vida. Jugar a futbol no. Les sensacions de l'altre dia van ser que vam generar suficients ocasions durant el partit per poder marcar abans del que ho vam fer i la nostra preocupació és que continuem fent-ho i que no en generi el rival. Per les sensacions que vam tenir al primer i segon temps, a la segona part vam tenir més ocasions i les sensacions de joc van ser molt bones i va faltar materialitzar-les. La preocupació seria si en generés més el rival. Som golejadores. Portem molts gols a favor i pocs en contra. Sabem que és la línia a seguir", ha afegit el tècnic.

"No tenim por"

Per al matx contra l'Atlètic de Madrid, l'entrenador culer podrà comptar amb total normalitat amb Alexia, que va mostrar un gran embenat en la cama esquerra durant la semifinal. "Alexia es troba bé. Arrossegava unes molèsties i no li van impedir jugar. De fet, va ser l'autora del gol que ens va donar el pas i estarà perfectament demà", ha recalcat.

"És el partit més important perquè és el següent partit que tenim. Els enfoquem en funció del següent. És cert que és una final i hem de posar en context tota la situació que es pot crear al voltant el partit", ha recalcat Jonatan Giráldez en la roda de premsa prèvia a final. "La clau és fer el nostre partit. Intentar dominar des del control de la pilota. Per les característiques que tenen les seves jugadores, hem d'evitar que ens facin mal en l'associació i en verticalitat en les transicions", ha afegit el tècnic, que es presenta a la seva primera final com a líder de la banqueta blaugrana.

Tot i que el trofeu com a campiones de la Supercopa d'Espanya estigui en joc, la imatge més esperada del matx no serà la de l'equip guanyador aixecant la pilota. Sobre el verd, és molt probable que tingui lloc un esdeveniment que sobrepassa la final. Virginia Torrecilla, jugadora de l'Atlètic de Madrid, pot tornar a trepitjar un camp de futbol després de superar un càncer. "Per a mi seria la notícia de demà si Virginia pogués jugar uns minuts, crec que és un exemple per a moltes persones i que es mereix ser aquí. Només tinc per a ella paraules d’admiració i alegria per tot el que ha aconseguit i lluitat", ha defensat Marta Torrejón.

stats