20/01/2022

Espòiler: l'aposta pel futbol femení no és real

2 min
La blaugrana Alexia Putellas, jugadora de la selecció espanyola

Malgrat la lluita del futbol femení, massa institucions encara se'l prenen com una broma. Que la realitat és més crua del que ens han venut cada vegada està més clar. La Federació Espanyola ha insinuat en certs moments que la seva aposta pel futbol femení era ferma, però a cada oportunitat que té per passar de les paraules als fets acaba quedant en evidència. L'últim exemple: la Supercopa d'Espanya. La seu del torneig no es va conèixer fins una setmana abans del primer partit. Però les dates i els horaris ja han sigut figues d'un altre paner. Aquest dimecres, hores abans que les blaugranes es classifiquessin de forma heroica per a la gran final, es feia oficial l'hora de la cita. Diumenge a les 12 h, un horari gens digne d'una final. 

El futbol femení sembla que molesti. Ha passat un any de l'última Supercopa i la RFEF sembla que no ha tingut temps de trobar una seu adequada per a la final. Un dels camps d'entrenament de la Ciudad del Fútbol a Las Rozas va ser l'emplaçament per a les semifinals i també acollirà la final. La planificació brilla per la seva absència, de nou, quan es tracta de donar recursos el futbol femení. És com si cada cop que es fa un pas endavant, n'haguéssim de fer tres enrere. A l'hora de quadrar els horaris ha quedat ben clar. La final, que s'havia de jugar a les sis de la tarda per poder donar un espai digne a unes futbolistes que es juguen el primer títol de l'any, ha quedat relegada al migdia. Abans que elles, quedaven tots els esports en disciplina masculina per posar data i, com sempre, elles han acabat sent les últimes de la fila i sense cap mena de poder de decisió.

Davant aquest tracte ridiculitzador, les jugadores només poden centrar-se en rendir sobre la gespa. Des de fa mesos demanen que la lliga professional, tants cops promesa i anunciada a so de bombo i platerets, es faci realitat. Com a mesura de pressió perquè els que ocupen els despatxos facin la feina, es va plantejar una possible aturada de la competició, però no va acabar de quallar. Les futbolistes estan tipes i la RFEF, en una rebequeria de nen petit, ha decidit utilitzar la Supercopa per demostrar que encara té el poder. L'aparició de nous sindicats està fent trontollar el seu monopoli sobre el futbol femení i la millor manera que han trobat per mantenir-lo és fer el ridícul amb la seva ineficiència.

stats