Barça
Esports  /  Barça 25/04/2018

“El meu repte és preparar els jugadors per quan els necessiti el primer equip”

En la seva presentació, García Pimienta s'aferra al model Barça per salvar la categoria

Natalia Arroyo
3 min
García Pimienta, durant la roda de premsa

Sant Joan Despí"Porto molts anys al Barça i crec molt en aquesta idea de joc, que aquí, amb els jugadors que tenim, és molt fàcil de fer. Són jugadors que s’associen molt bé, que busquen superioritats, que intenten arribar a dalt des de la pilota. Si volem canviar això, serà molt difícil, perquè no tenim jugadors per fer cap altra cosa. No tenim un davanter per enviar-li una pilota directa, el tenim per enviar-li la pilota en les millors condicions possibles perquè la remati. És l’única manera de jugar a futbol que entenc". Aquesta ha sigut la carta de presentació de Francisco Javier García Pimienta, fins ara tècnic del Juvenil A (i flamant campió de la Youth League), que es farà càrrec del Barça B després de la rescissió de contracte de Gerard López. "Agafar el segon equip del Barça és un repte majúscul, però el meu repte de debò és preparar els jugadors perquè, quan els necessiti el primer equip, estiguin preparats", ha afegit.

Ha sigut un missatge recurrent del nou tècnic del filial. "La meva intenció sempre serà la mateixa: formar jugadors. I el perfil d'aquests jugadors és molt clar. Hem de ser fidels al nostre estil perquè l'única manera d'aconseguir els èxits és ser fidels al nostre estil". De fet, García Pimienta s'ha mostrat "convençut" que dissabte a Almeria l'equip començarà a reaccionar per "canviar la dinàmica i tirar endavant". El filial juga a les 16 h a l'estadi dels Jocs Mediterranis.

La notícia del canvi d'entrenador al B del Barça s'ha confirmat aquest dimecres al matí, però ja feia setmanes que es preparava el moviment per culpa dels mals resultats del filial blaugrana, que ocupa una de les posicions de descens, amb 37 punts. Té la permanència a dos. "En les últimes setmanes s’estava posant el focus en Gerard i això estava afectant el rendiment de l’equip. Per això hem avançat l’entrada de Pimi, per veure si l’equip reacciona i podem mantenir la categoria", ha comentat el secretari tècnic del futbol formatiu, José Mari Bakero. L'exjugador també ha comentat que García Pimienta era l'opció del club per a l'estiu i que es mantindrà al càrrec les pròximes dues temporades, passi el que passi en l'any en curs.

L'objectiu és clar: resistir a Segona Divisió. "Ens interessa tenir l’equip filial a la màxima categoria possible. El pas al primer equip des de Segona és una mica més fàcil, perquè ja juguen contra professionals. Som aquí [presentant García Pimienta] una mica per això, perquè ens estava costant molt i ens interessa salvar la categoria com sigui", ha puntualitzat el responsable de relacions institucionals i esportives, Guillermo Amor, també present a la compareixença.

Amor i Bakero han reivindicat la seva tasca, justificant els múltiples fitxatges des de la "necessitat de reforçar l'equip" per fer-lo "competitiu" en unes categories "tan dures" com la Segona B i la Segona. "L’essència de la nostra feina és protegir els nostres jugadors, per això hem de fitxar. En determinats moments, ens calen jugadors amb més experiència, per competir millor", ha defensat Bakero. També s'han excusat dient que no sempre poden influir en les decisions del primer equip, encara que marquin l'itinerari esportiu a determinats jugadors. "Treballem perquè el jugador de La Masia arribi al primer equip. Hi creiem i hi confiem. Hi posem tots els mitjans possibles, però, al final, també depèn d'ells, dels jugadors", ha apuntat Amor. Els responsables esportius insisteixen que, en alguns casos, les negociacions xoquen amb ofertes econòmicament molt potents.

El discurs de García Pimienta buscava més matisos i ha tornat a virar cap a la necessitat de formar bé els futbolistes i cuidar la gent amb segell Barça. Esquivant mencions als cedits, que han generat polèmica a la sala de premsa, l'entrenador ha qualificat de "molt bona" la plantilla. "Si fem les coses bé, tenim moltes opcions de mantenir-nos. La gent de casa sempre serà important i els jugadors del Barça tenen molt de nivell per intentar tirar endavant això". També ha volgut deixar clar que no tirarà només dels juvenils. "Si cal, ens ajudaran perquè tenen nivell de sobres, però els que han de tirar endavant això són els que fa més temps que són al B". Dissabte comença l'era García Pimienta al Barça B. L'era que el club ja preparava el 2015, després de fer fora Eusebio Sacristán.

stats