Esports Barça 20/09/2021

Riqui Puig i Collado: dues icones de La Masia excloses de l'aposta pels joves

Koeman insisteix que el de Matadepera ha de millorar "en molts aspectes", mentre que el Barça encara busca una cessió al de Sabadell

3 min
Riqui Puig i Àlex Collado, jugadors del Barça.

BarcelonaEl Barça de Ronald Koeman es retroba aquest dilluns amb el Granada, botxí la temporada passada al Camp Nou la tarda en què els blaugranes se les prometien felices per col·locar-se líders de la Lliga. Aquella desfeta va encetar una mala ratxa que va deixar sols l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid en la lluita pel campionat. El Barça va fer tercer i enguany, sense Leo Messi, busca una reacció encara amb el mateix entrenador, que es manté al càrrec més perquè la junta no li ha trobat substitut que per una convicció real als despatxos.

En la primera prova posterior a la cruenta derrota a la Champions davant del Bayern de Munic, Koeman haurà de fer front a les baixes sensibles de Pedri i Jordi Alba, dos futbolistes de la seva primera unitat. A falta de grans alternatives amb fitxa del primer equip, tot apunta que l'absència del canari la cobrirà Pablo Páez Gavi, un menor d'edat que fa mèrits per omplir el buit d'Ilaix Moriba com a primer refresc al mig del camp. Una mica més gran és Alejandro Balde, única opció natural que tenen els tècnics per quan falti el lateral esquerre titular, com serà el cas les pròximes setmanes. Tots dos són fruits de La Masia i apareixen al context actual del Barça com un clau roent al qual agafar-se. La seva aportació dimarts contra el Bayern va ser del poc que la culerada va poder aplaudir. També Yusuf Demir, una aposta de Ramon Planes procedent del futbol austríac, ha entrat amb bon peu al Barça. L'hàbil extrem igualment es postula per ser titular contra el Granada. És dels pocs efectius amb facilitat per desbordar en l'un contra un.

Gavi, Balde i Demir segueixen els passos d'Araujo, Pedri i Mingueza, promeses que l'any passat van aprofitar la confiança que Koeman els va donar quan, entre lesions i sancions, van haver de sortir a jugar. Tanmateix, en aquesta onada d'aposta pels joves, tan aplaudida pels defensors del tècnic neerlandès, continua sense haver-hi espai per a dues icones de La Masia que ja passen de la vintena. Ni Riqui Puig ni Álex Collado figuren en els plans de l'entrenador. L'un està apuntat a totes les competicions i encara no ha disputat ni un minut, mentre que l'altre directament es limita a entrenar-se a Sant Joan Despí perquè el club no el va inscriure a temps, ja que pensava que marxaria cedit al Sheffield per jugar els minuts que Koeman li negava.

El cas concret de Riqui va ser tema ahir en la compareixença de l'entrenador. "Què ha de fer [Puig] per poder tenir una oportunitat?", li van preguntar. "Millorar", va respondre, molt contundent, abans d'ampliar lleugerament el seu argumentari. "Ha de millorar en molts aspectes del joc. L'altre dia [contra el Bayern] va escalfar-se i era una possibilitat per entrar al partit, però vaig haver de canviar Alba per la lesió. Ha de treballar com qualsevol jove", va dir Koeman, que col·loca el de Matadepera per darrere de jugadors quatre i cinc anys més jove que ell després d'un segon estiu sense aconseguir que se n'anés cedit. A més, el neerlandès ha de suportar la pressió del president Laporta, que li demana que compti més amb el migcampista, i fins i tot ha d'aguantar crits a la sortida dels entrenaments d'aficionats disconformes pel seu tracte a l'actual portador del dorsal 6.

Aliè a aquest soroll, Puig emana paciència fins que l'entrenador li doni minuts oficials de qualitat. Tot i això, no acaba de pescar a quins aspectes millorables es refereix Koeman. Així ho assegura el seu entorn a l'ARA.

El Barça busca cessió per a Collado

Riqui veu com migcampistes més joves que ell com Pedri, Gavi, Nico o Ilaix passen per davant seu en la tria de l'entrenador. Però, com a mínim, entra a les convocatòries del tècnic per aspirar a jugar de tant en tant. No pot dir el mateix Collado, que s'ha quedat sense dorsal i no té la fitxa en regla per jugar. El sabadellenc només pot entrenar-se després de veure com es frustraven dues operacions de cessió durant l'estiu, un cop va acceptar que Koeman no comptava amb ell. Ni el Bruges ni el Sheffield van aconseguir-lo per a aquesta temporada, de manera que la direcció esportiva assumeix que haurà de pagar-li el salari tot i que no pugui competir. Ara bé, als despatxos blaugranes encara treballen escenaris perquè pugui anar cedit abans de la reobertura del mercat europeu després del Nadal. Fonts de l'entitat recorden a l'ARA que encara hi ha lligues en què es poden inscriure nous jugadors, com ara l'argentina, la mexicana, la qatariana o la saudita. Una altra cosa és que Collado accepti solucions exòtiques. Per això el més probable és que el mitjapunta es quedi a casa fins que pugui trobar un equip al seu continent. O, qui sap, fins que pugui ser inscrit i, si hi ha canvis a la banqueta, pugui jugar amb el Barça a Primera.

stats