Barça

Koeman: "Ningú m'ha dit que em jugui el càrrec aquesta setmana"

El tècnic neerlandès es mostra cansat dels dubtes reiterats sobre el seu futur i recorda la feina que està fent per millorar l'equip

2 min
Ronald Koeman

Sant Joan Despí"Que bé que sou aquí i no a través d'una pantalla", va dir Ronald Koeman mentre s'asseia a la cadira en la seva primera roda de premsa presencial des que és entrenador del Barça. El tècnic blaugrana, cansat de tantes especulacions, va demanar que se'l deixi de preguntar sobre el seu futur i se li doni temps: "Vaig contestar a preguntes abans del Bayern sobre el meu contracte, ara suposo que les preguntes seran sobre si estic confiat respecte al meu futur. No crec que sigui normal, això". El seu equip encara una setmana maratoniana amb tres partits, el primer contra el Granada aquest dilluns al Camp Nou (21 h, Movistar LaLiga).

"No m'han dit que el meu càrrec estigui en joc aquesta setmana. Només penso en el partit i en l'equip, totes les altres coses no estan a les meves mans. Estic tranquil. Falten molts partits i volem recuperar gent", va explicar Koeman, visiblement cansat dels dubtes sobre el seu futur. "Sé que hem de guanyar. He estat molts anys al Barça. Al final compten els resultats i no tinc gens de por respecte al meu futur. Tothom té dret a opinar. Segur que hi ha gent en contra i a favor de Ronald Koeman. Jo no parlo, parlen ells", va sentenciar. "Entenc que és una situació complicada, tant per a mi com per al president. Ens falten coses, però jo crec que tots volem el millor per al club, i tot i saber-ho tot, vaig voler venir al club. Sé que és una feina complicada i tampoc esperava una temporada com la que hem tingut, amb dificultats econòmiques i amb l'equip. Jo lluito i vull guanyar", va explicar el tècnic en la roda de premsa prèvia el matx contra el Granada.

Setmana maratoniana pels blaugranes

Granada, Cadis i Llevant són els rivals que haurà de superar per treure's el regust amarg de la derrota de Champions contra el Bayern. Encara amb el record ben viu en els culers de la desfeta en la competició europea de la setmana passada, el tècnic neerlandès demana calma i temps per fer els canvis necessaris en l'equip i que els joves agafin experiència. A més, Koeman es reafirma com un entrenador que aposta pels joves i vol defensar-se afirmant que no té gens de por en alinear-los d'inici, "però posar-ne sis de cop a l'inici, veient el moment en el qual està el Barça, no seria positiu". "Ara participen i tenen els seus minuts. Fa uns anys, el Barça va perdre 2-8 [contra el Bayern] i va acabar jugant amb Messi, Griezmann i Suárez. L'altre dia el resultat va ser de 3-0 i vam acabar amb Mingueza, Balde, Eric Garcia, Gavi, Pedri, Demir, i aviat tindrem Ansu", va il·lustrar el tècnic.

Fati és una de les baixes que abans necessita recuperar Ronald Koeman. "Ansu, tot i la seva joventut, ja ha ensenyat la seva qualitat com a jugador. No sabem la data exacta en què podrà tornar, però està treballant per fer-ho com més aviat millor. Pot ser en una setmana o deu dies, si tot va bé. Sabem que a l'atac ens falta gent, i si ell torna, ens pot ajudar molt i és important perquè és un gran jugador".

stats