Esports 14/09/2021

Els joves, l’única solució per a Koeman

El tècnic neerlandès va decidir fer entrar les promeses blaugranes per revolucionar el matx

2 min
Ronald Araujo durant el partit contra el Bayern

BarcelonaLa desfeta davant del Bayern de Munic va ser un cop de realitat, però la decisió de Koeman a l’hora d’apostar per les joves promeses encoratja els culers. Veient la superioritat de l’equip bavarès, per al tècnic neerlandès la solució va ser donar entrada els joves. Després de la segona diana del Bayern, el tècnic va decidir revolucionar l’equip. Els primers a trepitjar el verd van ser Gavi i Demir, substituint dos dels capitans blaugranes, Sergio Busquets i Sergi Roberto, visiblement esgotats. Minuts més tard, Balde va entrar en el lloc d’un Jordi Alba lesionat. I, encara amb Pedri, Ronald Araujo i Eric García des de l’inici sobre el camp, el Barça va canviar de versió.

La determinació d’Araujo des del primer minut va ser crucial perquè l’equip blaugrana aturés les envestides del rival alhora que Pedri va ser l’encarregat d’organitzar el joc durant tot el matx. Això, però, no va aturar el conjunt visitant. Ja va avisar Koeman en la roda de premsa prèvia que per a ell els joves són una clara aposta de futur i, en un moment complicat del matx, va decidir fer-los debutar. “Soc un entrenador que dona oportunitats als joves. És complicat, però estem intentant millorar. I una cosa que sí que fem és donar-los una oportunitat perquè ells sí que són el futur del club”. Koeman predica amb l’exemple. Tot i la desfeta davant el Bayern i el despertar d’antics fantasmes, el neerlandès va decidir tirar pel dret i intentar reorganitzar l’equip amb l’entrada de futbolistes sense experiència però carregats de talent prometedor.

"És el que hi ha"

“Al final han entrat nens de divuit anys i l’equip ha competit. És el que hi ha. L’equip ha donat la cara en moltes fases del partit. Ells són un equip amb jugadors molt experimentats. Nosaltres som el que som. No em vull excusar”, va explicar Gerard Piqué, molt realista, després de la desfeta. “Aquest és un any complicat. Hem de sumar gent. Tenim baixes importants i esperem anar recuperant-los”, va recordar el capità, conscient que l’equip encara està en construcció. “Hem acabat jugant amb gent jove. La derrota fa mal, però hem d’enviar un missatge optimista. És el nostre full de ruta”, va voler remarcar Ramon Planes, secretari tècnic de l’entitat.

“Són jugadors que tenen entre 18 i 20 anys. Si els compares amb els del Bayern, la diferència és important”, va reconèixer Koeman seguint la màxima marcada per Piqué: “És el que hi ha”. El tècnic va plantejar el partit com un mecanisme per adonar-se de com està l’equip. Després dels noranta minuts queda clar que al Barça li queda un llarg procés per reconstruir-se a si mateix. Però per al neerlandès, aquest renaixement depèn de donar minuts i confiar en els joves de la plantilla. No queda cap més opció.

stats