Barça
Esports  /  Barça 02/09/2014

Zubizarreta: "Hem fet totes les operacions que ens havíem plantejat"

El director esportiu ha fet balanç del mercat de fitxatges aquest dimarts i creu que 'ha confeccionat "una plantilla per aspirar a guanyar títols"

Martí Molina
2 min
Jordi Mestre, vicepresident esportiu del Barça, i Andoni Zubizarreta, director esportiu, en roda de premsa / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl director esportiu del Barça, Andoni Zubizarreta, i el vicepresident esportiu del club blaugrana, Jordi Mestre, ofereixen aquest dimarts una roda de premsa per fer balanç de l'àrea esportiva del club ara que ja s'ha tancat el mercat d'estiu.

Zubizarreta ha explicat: "El procés de fitxatges va començar a l'abril, una setmana abans que Tito ens deixés. Ens vam reunir amb Narcís Julià per planificar l'estiu i vam fer un seguit de suposicions i anàlisis sobre la situació que se'ns podia donar. Si fos periodista, diria que és un mercat d'estiu que va començar a la primavera".

El director esportiu ha començat el parlament analitzant l'arribada de Luis Enrique. "Quan al tram final de la temporada Tata Martino ens va comunicar que no seguiria, vam fer un estudi de què necessitàvem. Vam detectar que l'equip havia perdut vigor i creiem que Luis Enrique és un entrenador que ens permet recuperar-ho".

Tot i aquest comentari, ha assegurat que la temporada passada "l'equip no va tenir cap problema competitiu" i ha recordat que: "ens vam quedar a un gol de guanyar la Lliga i a un d'empatar la final de Copa. Bé, el gol de la Lliga potser el vam marcar... però deixem-ho aquí", ha dit en referència a la diana de Messi que va anul·lar el col·legiat.

Després de fer un repàs de cada operació, ha conclòs assegurant que "tenim una plantilla que ens permet aspirar a guanyar títols a final de temporada" i que "en qualsevol procés de canvis, importa allò que no es toca. I en aquest cas és l'estil Barça i l'aposta per la Masia". "Hem fet totes les operacions que ens havíem plantejat", ha comentat. "Després de quatre anys, per fi em podré agafar unes vacances", ha dit per concloure.

Pel què fa als noms propis, i en referència a Douglas, ha assegurat que "no és cap anomalia tenir tres laterals drets perquè s'ha de tenir en compte que un jugador pot jugar en més d'una posició". En aquest punt, ha parlat d'Alves i ha dit que: "no tenim cap problema amb ell, la relació és fluïda", en al·lusió a la conferència de premsa en què el jugador va mostrar-se disconforme amb la manera com l'ha tractat a l'estiu. També ha tancat la polèmica dient que el seu contracte "s'acaba el 2015, sense cap clàusula". "Vam analitzar el contracte per les dues parts i vam veure on estava l'error d'interpretació. Al final vam decidir de mutu acord que s'acaba el 2015".

Zubizarreta ha assegurat que Jordi Mestre, el vicepresident esportiu, és per a ell "una referència, algú a qui preguntar dubtes o recórrer a situacions poc clares". Sobre Puyol, que serà adjunt a la direcció esportiva, ha comentat: "la tasca de director esportiu no és només els fitxatges. Hi ha feina amb els entrenaments, amb els diferents equips, amb els jugadors, relacions amb l'alta competició que ell coneix millor que ningú, controlar els jugadors cedits...".

En el capítol de baixes ha justificat les absències per criteris esportius i també ha fet referència als comiats d'Amor i Txema Corbella. "Marxar del Barça, des del punt de vista humà, sempre és difícil. He intentat gestionar-ho amb la màxima delicadesa possible".

stats