Barça
Esports Barça 09/02/2021

Ronald Koeman posa nota al seu equip

El neerlandès qualifica amb un 10 la trajèctoria dels seus jugadors i recorda les nombroses baixes que han tingut

i
Albert Nadal
2 min
El Barça celebrant la remuntada contra el Betis.

"Serà un gran partit. Dels que il·lusionen". Ronald Koeman promet emocions en la disputa de l'anada de les semifinals de la Copa contra el Sevilla d'aquest dimecres (21 hores, DAZN). "Venint d'on venim i amb totes les lesions que hem tingut, poso un 10 a la trajectòria del meu equip", ha afirmat el tècnic neerlandès en la prèvia. A les lesions ja conegudes d'Ansu, Piqué, Roberto, Araujo i Coutinho s'hi han sumat tres noms més. Són Dest, amb molèsties a la cuixa dreta; Pjanic, amb molèsties al peu esquerre, i Braithwaite, amb una elongació muscular a l’adductor de la cuixa dreta.

Sense Araujo i Dest, i sense cap central del filial convocat, les opcions al centre de la defensa passen per Lenglet i Umtiti o ubicar-hi De Jong. Koeman ha deixat anar algunes pistes, però sense concretar. ¿De Jong de central? "Dependrà de cada partit i del rival, però si podem escollirem un central. A més, sense ell al mig del camp ens falta alguna cosa". ¿Umtiti està preparat físicament per jugar contra el Sevilla i el PSG? "Si és a la convocatòria és perquè està bé fisiciament. Tot i que és cert que, pel seu historial amb les lesions i el calendari de partits, n'hem d'estar pendents. Quan ha jugat ha demostrat la seva qualitat".

Elogis per a Mingueza

La trajectòria de l'equip aquest 2021, a excepció de la derrota a la final de la Supercopa, es compta per victòries, però aquest febrer, amb els duels contra el Sevilla i el PSG, es veurà el veritable nivell del Barça. En aquest sentit, Koeman ha defensat la seva aposta pels joves, que en alguns casos ha sigut per convicció i en d'altres per necessitat. Óscar Mingueza és un dels futbolistes del filial a qui l'allau de baixes li ha obert les portes al primer equip. "Ha millorat. Ha aprofitat l'oportunitat. Ha jugat molts partits, i és important el fet que pot jugar en diferents posicions. No tinc por de posar un jovenet davant el PSG. Si et donen una oportunitat cal agafar-la amb les dues mans. I ell ho ha fet". El neerlandès també ha destacat que és un futbolista "que pot jugar en diverses posicions" i, malgrat que està molt satisfet amb ell, assegura que "encara pot millorar en conceptes com saber quan s’ha de pressionar o quan cal defensar la zona".

stats