BARÇA
Esports  /  Barça 20/01/2014

El Barça preveu un nou estadi a Les Corts pel 2021

El referèndum per consultar al soci es farà a l'abril, el cost total serà de 600 milions, mentre l'opció de traslladar-se a la Diagonal s'ha descartat per "inassumible"

A. Llimós
3 min
Sandro Rosell, durant la roda de premsa / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl Barça es queda a Les Corts. El president del Barça, Sandro Rosell, ha estat l'encarregat d'anunciar la decisió que ha reafirmat la junta directiva en una reunió extraordinària aquest dilluns. El referèndum per consultar el soci se celebrarà el 5 o 6 d'abril, en dia de partit al Camp Nou. El cost total de construir un nou estadi on actualment s'ubica el Camp Nou i fer tots els equipaments addicionals, tindrà un cost de 600 milions, 420 l'estadi. El projecte es realitzaria entre el maig del 2017 i el febrer de l'any 2021.

L'opció de traslladar l'entitat blaugrana a la Diagonal, que requeria d'una inversió de 1.200 milions, s'ha descartat perquè "el cost final de l'operació podria hipotecar el club i lligar de mans futures juntes directives", ha detallat Sandro Rosell, que ha llegit un comunicat per explicar la decisió. El projecte del Camp Nou, en canvi, és "assumible", tant des del punt de vista "urbanístic", com "tècnic" i "econòmic".

El directiu de l'àrea patrimonial, Jordi Moix, ha detallat les qüestions tècniques. Moix ha explicat que en total el club ha analitzat 5 opcions diferents, i dues han arribat fins al final. L'opció de la Diagonal s'ha descartat perquè era una "inversió inassumible" i les circumstàncies tècniques la feien "més dificultosa", tot i que "realitzable". Moix ha explicat que el Palau Blaugrana es farà a l'espai que actualment ocupa el Miniestadi.

Rosell ha volgut remarcar que la decisió de la junta directiva ha estat presa per "unanimitat". El president ha remarcat que serà un projecte que "no serà fàcil" i "requerirà esforços de tots". El president blaugrana l'ha qualificat com "una joia", i ha anunciat que el projecte l'acabaran "altres juntes".

El nou Camp Nou, conegut com a projecte ENEA (Estadi Nou amb Estructura Actual), serà cobert i tindrà capacitat per a 105.000 espectadors. La voluntat del club és construir novament la primera graderia, fer-la més vertical i amb millor visibilitat. La segona graderia es mantindria, mentre la tercera es completaria per la part de tribuna. El club construiria més llotges i zones reservades per a empreses, així com fomentaria espais per a serveis i millors accessos. A més, el pàrquing s'incrementaria en 5.000 places.

El cost total de l'estadi superarà els 400 milions, mentre el nou Palau costarà 90 milions. 40 milions aniran destinats a millorar els aparcaments, 30 a l'Espai Barça i 20 milions a qüestions urbanístiques i el nou Miniestadi que s'aixecarà a la Ciutat Esportiva. L'encarregat de detallar el cost i la manera de finançar el nou estadi ha estat el vicepresident econòmic, Javier Faus, qui ja ha avisat que el nou projecte no hipotecarà "una generació de barcelonistes". El Barça preveu pagar-ho en 8 anys (2016-2024) i fer-ho sobretot gràcies a "recursos propis".

Faus ha anunciat que el Barça preveu pagar els 600 milions gràcies als titles rights (un cognom a l'estadi) que aportarà 150 milions, els 30 milions que implicarà de més un nou estadi, els recursos propis (200 milions) i un nou endeutament.

Moix ha avançat que el 10% dels abonats patiran canvis, tot i que ha volgut garantir que serà a millor. A més a més, ha volgut destacar que no implicarà molèsties a l'equip, els partits de futbol podran seguir dispuntant-se.

El nou Palau que el Barça vol edificar tindrà 10.000 localitats fixes i 2.000 seients addicionals. A més, es farà un nou pavelló annex per a 2.000 persones. Les obres tardarien dos any i mig, des de l'estiu del 2017 a la tardor del 2019. L'Espai Barça que anirà entre el Palau i el Camp Nou, inclouria les oficines de l'entitat, restaurants, la Botiga del Barça, l'Auditori 1899, el casal de l'avi, entre molts altres.

stats