Apunts en calent
Esports Barça 21/10/2022

Sacsejada, més monotonia i un homenatge merescut: els apunts en calent del Barça - Vila-real

Actuacions esperançadores per acompanyar el retorn golejador de Lewandowski

2 min
Lewandowski, felicitat pels seus companys.

BarcelonaVictòria plàcida del Barça a la Lliga per esvair dubtes i confirmar que Robert Lewandowski és una garantia ofensiva. Després de dos partits de sequera, el polonès es va refer amb un doblet brillant. Ansu Fati, titular per primer cop, va completar la casella de golejadors. A continuació, uns apunts en calent d'una nit al Camp Nou que calma el desfici i la monotonia.

El millor De Jong amb Xavi? El Barça va reaccionar a les males actuacions dels últims dies amb dues novetats tàctiques que van anar prou bé. La primera, l'entrada a l'onze d'Ansu i Ferran, dos extrems menys purs que Dembélé i Raphinha, reserves aquest dijous després de sortir bastant tocats del doble enfrontament amb l'Inter i del clàssic. I la segona, la suplència de Busquets en benefici de De Jong, el millor del matx amb permís del gran Lewandowski. El neerlandès, de pivot, va llegir bé les necessitats col·lectives i va completar una actuació esperançadora. ¿Aconseguirà mantenir el nivell?

Un altre tipus de monotonia. El mateix dia que la seva exparella li dedicava una cançó força explícita, Piqué va comprovar que fins i tot un lateral reconvertit passa per davant seu en la confecció de les alineacions. Una setmana i un dia després de cometre un error imperdonable contra l'Inter de Milà a la Champions, va sumar el segon duel consecutiu de Lliga sense ser titular. Només va entrar a jugar per oxigenar Kounde i va haver de sentir xiulets d'algun aficionat crític. Si Xavi manté la tendència, al central barceloní, sempre amant de les emocions fortes, la temporada se li farà eterna. No serà que no el van avisar.

Convé no oblidar-se'n. A diferència de Piqué, Jordi Alba no s'esperava la suplència reiterada que s'ha trobat aquesta temporada. Tenia controlada l'arribada de Marcos Alonso, però no la irrupció espectacular de Balde. Amb tot, això no justifica els seus badalls esporàdics a la banqueta. Contra el Vila-real Xavi sí que va donar-li la titularitat. Tot i que tenia l'hàbil Yeremi per la seva banda, Alba va complir en defensa i va galopar en atac per facilitar el primer gol (golàs) de Lewandowski, que va arribar en el moment just perquè els dubtes no es desfermessin a la graderia. Acció marca de la casa d'un lateral tan car com resolutiu en els metres finals.

Una institució. Abans del xiulet inicial, el Camp Nou va guardar un minut de silenci en memòria de José Manuel Llaneza, cèlebre vicepresident del Vila-real i artífex imprescindible de l'esplendor modern de l'equip groguet. Primer va facilitar l'entrada de la família Roig en l'accionariat de l'entitat i després va liderar una gestió de recursos tan imaginativa com exemplar. Si el vell Madrigal, un estadi de poble tunejat, ha viscut nits memorables de Champions, gols a cabassos de Forlán o Palermo o la consecució d'una Europa League (2021), ha sigut gràcies a ell. Maleïda leucèmia.

stats