BARÇA

La sortida de Valdés és “una decisió estrictament tècnica”

El Barça dona explicacions sobre la rescissió de contracte de l’exporter

L’endemà de confirmar-se l’acomiadament de Víctor Valdés, el club va donar explicacions sobre la rescissió de contracte de l’exporter, que a l’estiu havia agafat les regnes del juvenil A. “És una decisió estrictament tècnica”, s’afanyava a dir Josep Vives, que es negava a revelar els detalls que havien motivat la decisió “per un principi de confidencialitat”, però sí que admetia que era “un disgust humà i institucional” que tan sols hagués durat dos mesos i mig al càrrec. “Sempre dol quan una persona abandona el club, i més si té la seva importància. Tots volíem que funcionés bé i la carrera fos llarga i exitosa. Per desgràcia no ha sigut així”, va afirmar.

El portaveu s’acostava al faristol de la sala de premsa Ricard Maxenchs del Camp Nou per parlar de l’última junta, però en una reunió sense punts excessivament conflictius -el més destacat, l’acord de patrocini amb la multinacional Sebang, companyia líder en fabricació de bateries de Corea del Sud, a més d’una valoració “positiva” de l’assemblea de diumenge en la qual “per primer cop” un soci (Víctor Font) va poder incloure un punt a l’ordre del dia- l’actualitat del club, marcada sobretot pel cas Valdés, li va passar per sobre. Pel nom, pel poc temps que ha durat el contracte i pels molts conflictes interns que van viure Valdés i els executius i directius de l’entitat. “El club intenta que les persones, siguin referents o qualsevol altre, surtin de la millor manera possible, encara que no sempre és agradable posar punt final a una relació com aquesta”.

Contundent en les respostes, però confidencial a l’hora de parlar de qüestions internes, el portaveu considera que “no és correcte parlar de fracàs” en el cas de Valdés, i també va discrepar sobre el fet que hagués sortit per la porta del darrere. En aquest punt concret va trencar una llança per la manera com el club estava acomiadant els seus mites: “Podem parlar de Xavi, d’Iniesta o de Puyol, jugadors d’una mateixa generació de Valdés i que han sortit del club d’una manera fantàstica”.

Mateu Lahoz i el VAR

D’altra banda, el portaveu no va voler entrar a valorar l’actuació de Mateu Lahoz en l’últim Barça-Sevilla, que va acabar amb l’expulsió d’Araujo i Dembélé, però va defensar que s’hagués presentat recurs a les vermelles perquè “no són justes” i “perjudiquen clarament” el Barça. A més, en el cas de l’extrem francès opina que no hi va haver “ni menyspreu ni falta de respecte”. En paral·lel, va defensar la utilització del VAR, un sistema que està en qüestió en aquest inici de curs. “És una eina magnífica al servei del futbol que està implementant una justícia que fins ara no es podia implementar”.