BARÇA
Esports 13/01/2016

La trepitjada de Pau López a Messi porta el Barça a moure fitxa

El club demanarà que el Comitè de Competició actuï d'ofici quan hi hagi accions no esportives que no quedin reflectides a l'acta arbitral

A.l.
2 min
01. Messi intentant superar l’oposició del defensa xilè Roco.  02. Neymar celebrant l’últim gol del derbi.

BarcelonaLa trepitjada del porter de l'Espanyol, Pau López, a Leo Messi en el partit d'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei al Camp Nou encara cueja. Just una setmana després d'aquesta acció i tota la polèmica que va acompanyar els dos duels disputats aquest inici de 2016, la junta directiva del Barça ha mogut fitxa. El Barça demanarà a la Federació Espanyola una modificació del règim disciplinari perquè el jutge únic del Comitè de Competició actuï d'ofici quan hi hagi una acció no esportiva. És a dir, si l'àrbitre del partit no reflecteix en l'acta una agressió o una acció antiesportiva, el Barça vol que els comitès pertinents actuïn sense necessitat d'una denúncia d'un tercer. Al club consideren que sempre és difícil denunciar un altre jugador o un altre club, i que només es fa en situacions excepcionals, molt greus, i, per tant, haurien de ser els organismes competents els que fossin proactius.

La proposta del Barça la presentarà el mateix Josep Maria Bartomeu a la junta directiva de la RFEF. El Barça ha fet oficial aquesta sol·licitud després de la reunió de la directiva que s'ha dut a terme a les instal·lacions del Camp Nou aquest dimecres, just unes hores abans de visitar Cornellà-El Prat en el partit de tornada dels vuitens de final de la Copa. No és el primer cop que el Barça ha preferit no denunciar l'agressió d'un jugador rival a Messi, ja va passar amb el madridista Pepe durant l'etapa de José Mourinho a la banqueta blanca.

Al club blaugrana hi ha malestar per les conseqüències que han deixat els dos partits amb l'Espanyol, especialment pel fet que s'hagi sancionat Luis Suárez amb dos partits, una decisió ratificada pel Comitè d'Apel·lació dimarts i que el Barça no comparteix i recorrerà al Tribunal Administratiu de l'Esport.

stats