BARÇA
Esports Barça 11/03/2014

Valdés tem el retorn d'Agüero: "M'ha marcat gols amb l'Atlètic i és un jugador espectacular"

El porter del Barça diu en una entrevista al 'The Guardian' que el seu últim any a l'equip blaugrana està sent "molt difícil" per tots els assumptes externs

Efe
2 min
Valdés, en l'últim entrenament del 2013 MIGUEL RUIZ / FCB

LondresEl porter del Barça, Víctor Valdés, adverteix que "l'eliminatòria no ha acabat" i tem el retorn del davanter del Manchester City Sergio 'Kun' Agüero en el partit de tornada de la Lliga de Campions d'aquest dimecres al Camp Nou.

"Un 2-0 és un bon resultat però no definitiu, especialment amb el talent que tenen. A més Agüero estarà de tornada. M'ha marcat gols amb l'Atlètic i és un jugador espectacular: xuta a porteria ràpid i és intel·ligent quan es mou. Són un equipàs, hem de jugar bé o ens costarà", ha afirmat Valdés en una entrevista que publica aquest dimarts el diari britànic 'The Guardian'.

El porter català, de 32 anys, va anunciar al gener que abandonarà la porteria culer al final de temporada, divuit mesos abans que acabi el seu contracte i sense un destí concret. El seu últim any amb el Barça està sent "molt difícil", per tots els "assumptes externs al camp", entre els quals destaca el polèmic fitxatge del brasiler Neymar que li va costar a l'equip una imputació d'un delicte contra la Hisenda Pública. "És difícil per a un vestuari mantenir-se tancat hermèticament", ha apuntat el porter, que ha explicat així les tres derrotes del Barça en els últims sis partits.

"Tot s'analitza fins a l'últim centímetre i, si no pots aïllar-te d'això, et pot afectar. L'entorn és vulnerable i marca la dinàmica del club, un dia estàs a dalt i un altre estàs baix. Penses, 'què ha passat?' El Barça és més que un club per moltes raons i aquesta és una d'elles", ha afegit.

Valdés, que s'autodefineix com "introvertit", confessa que la seva timidesa li ha "fet fracassar en certs aspectes de la seva carrera professional", i no descarta la lliga anglesa com a pròxim destí. Al futbol anglès "hi ha tradicions com aplaudir el porter contrari. És una altra cultura del futbol amb la qual sempre m'he identificat", ha subratllat el porter.

Valdés va recordar que el moment més important de la seva vida va ser la final de la Lliga de Campions contra l'Arsenal a París el 2006, en la qual va saltar al camp pensant que seria el seu últim partit amb el Barça, es va sentir "alliberat" i va jugar "millor que mai", el que li va assegurar vuit anys més a la porteria blaugrana.

stats