Barça

Víctor Font: "Florentino està ajudant el Barça"

L'empresari i excandidat a la presidència del Barça descarta una moció de censura en una entrevista a RAC1

ARA
2 min
L’excandidat a la presidència del Barça Víctor Font.

BarcelonaL'endemà de publicar una carta oberta a la massa social del Barça, Víctor Font, excandidat a la presidència del club, ha denunciat que Joan Laporta s'està deixant ajudar per Florentino Pérez, el màxim mandatari del Reial Madrid, a l'hora de dirigir l'entitat blaugrana. "Això del madridisme sociològic ho sabem tots. El que no té sentit és que després, quan cal escollir entre Messi i Florentino, escollim el president del Madrid. Anas Laghrari, l'home de confiança de Florentino, està assessorant el Barça. En alguns entorns Florentino ha dit: «Qui em diria a mi que estaria ajudant el Barça?» Doncs sí, Florentino està ajudant el Barça", ha afirmat en una entrevista a El món a RAC1.

En aquest sentit, Font ha lamentat que el club blanc porta, respecte al blaugrana, "avantatge amb Mbappé i l'estadi", del qual ha dit que, quan estigui acabat, "generarà 120-150 milions extres" que serviran per invertir en jugadors com el crac del PSG. "I nosaltres estic segur que aquesta temporada tindrem un forat de més de 100 milions", ha afegit.

Per a l'excandidat, "la situació del club és més complexa i perillosa que quan Laporta va tornar". Per això, en la línia de la missiva publicada dijous, ha demanat "refundar el Barça", "girar full al règim del 2003" i "professionalitzar-lo i modernitzar-lo". "Aquesta refundació ha de protegir el model de propietat i poder competir contra el Madrid i els equips que estan fent els fitxatges que hauríem de poder fer nosaltres", ha etzibat Font, que creu que "està faltant autocrítica i es busca l'enemic fora" en lloc de corregir les coses que s'estan fent malament.

Font es tornaria a presentar si hi haguessin eleccions imminents

En qualsevol cas, ha descartat fer una moció de censura contra Laporta, perquè és "partidari de l'estabilitat institucional". Encara que ha confirmat que, si demà hi hagués eleccions, tornaria a postular-se com a candidat: "Si el club està com ara i no hi ha cap alternativa millor d'aquí dos anys, em tornaré a presentar".

Víctor Font, que en les anteriors eleccions apostava per Xavi Hernández com el seu director esportiu, creu que el tècnic del conjunt blaugrana ha estat una víctima més del "discurs" triomfalista de Joan Laporta i afirma que així l'hi ha dit. "Tots esperàvem que el Xavi hagués funcionat millor, però no sabrem mai com li hauria anat si haguessin seguit el Mateu (Alemany) i el Jordi (Cruyff). Si els fitxatges prioritaris s'haguessin executat, no sabem on seríem. Romeu era el pla C, D o F. I Xavi Hernández volia Zubimendi i Kimmich", ha apuntat. "Però alerta, perquè si canviem Xavi Hernández per Flick i no canviem gens dins del club, les probabilitats que no funcioni són grans", ha conclòs.

stats