Barça
Esports Barça 09/05/2022

Xavi implora reforços per a un Barça "en crisi"

L'egarenc defineix la situació econòmica del club com "una de les més difícils de la història"

ARA
2 min
Xavi Hernández, pensatiu, a l'àrea tècnica del Camp Nou.

BarcelonaL'entrenador del Barça, Xavi Hernández, ha comparegut en roda de premsa en la prèvia del partit que el seu equip jugarà contra el Celta de Vigo, corresponent a la jornada 36. L'egarenc ha parlat més de futur que no pas de present.

Autocrítica amb el joc. "Ens estem dient a nosaltres mateixos que no estem jugant bé. És molt important no perdre la pilota, ser pulcres en el joc i responsables quan tenim la possessió. Fem una pressió molt bona, però hem de millorar amb la pilota. Les pèrdues innecessàries les hem de minimitzar".

Demana riquesa d'opcions. "Hi ha diverses opcions per ara, però hem de pensar en el futur perquè el Busquets no durarà per sempre. És important fer una bona planificació a partir d'ara i de cara als pròxims anys. I tenir les posicions doblades".

Obligatori fer fitxatges. "El Barça s'ha de reforçar cada any. I si perd, encara més. Ens hem de reforçar i ho ha vist tothom. Tot el que vingui serà benvingut. Però tenim una difícil situació econòmica, de les més difícils de la història del club. Ha de sortir gent perquè en pugui entrar".

Ansu Fati està bé. "Hem d'anar amb cautela i precaució, però va bé. Ha marcat gol, ha marcat diferències i està content. Tenim un pla fet per a ell, amb les càrregues justes. Potser no és el més prudent que jugui 90 minuts. Hi estem molt a sobre en tots els sentits. També a nivell nutricional i psicològic".

Matís amb Koeman. "Aquí es tracta que el Barça revifi, no del meu èxit personal. El Barça estava en una posició molt dura quan vam arribar. Hem millorat molt en l'aspecte futbolístic. Hem fet partits bons, excel·lents i no tan bons. Jo quan dic que al novembre estàvem malament no estic criticant Koeman. Dic que des del primer partit contra l'Espanyol a l'últim contra el Betis, l'equip ha millorat molt".

Haaland, al City. "No només existeix el nostre projecte. N'hi ha més i de molt potents, a Europa. Però si Haaland va al City és per un tema financer".

El culebró Dembélé. "Ens hem d'adaptar al nivell econòmic que hi ha al club, però jo tinc molta fe en l'Ousmane. Ens genera molt per la banda, assisteix els companys... Li està faltant encert de cara al gol, però la meva posició és clara. Tant de bo es pugui quedar. Ara falta que totes les peces encaixin. Hi ha un club, un jugador, un representant, unes negociacions..."

Per al partit contra el Celta, Xavi recupera Ter Stegen després d'una indisposició. En canvi, perd Busquets per sanció. Per això ha convocat dos migcampistes del filial: Jandro Orellana i Álvaro Sanz.

stats