Barça
Esports Barça 26/11/2021

“El nostre problema no és de gol, sinó d’atreviment”

Davant el Vila-real, el Barça es marca l’objectiu de millorar l’eficàcia de cara a porteria

2 min
Xavi Hernández celebra el gol de Memphis

Sant Joan DespíXavi s’enfronta avui al seu primer matx lluny del Camp Nou des que ha ocupat el lloc preferent a la banqueta del Barça. Els blaugranes, des de l’arribada de l’egarenc, han donat senyals de revifada futbolística. Més idees, més control i una il·lusió que va engrescar les graderies plenes en els enfrontaments contra l’Espanyol i el Benfica. Ara, lluny del temple culer, el conjunt dirigit per Xavi visita el Vila-real (21 h, Movistar LaLiga) en un partit en què, per prolongar les bones sensacions, caldrà resoldre l’assignatura pendent de cara a porteria.

“Estic content en molts aspectes. En defensa estem molt bé, amb la línia alta, guanyem molts duels i pressionem bé. En atac ens hem d’atrevir més. Hi ha moments en què ens falta fer l’última passada. Per dins tenim jugadors joves que s’han d’atrevir. Més que gol, ens falta l’última passada”, va radiografiar el tècnic en la roda de premsa prèvia al matx. Xavi demana valentia, ser agosarats de cara a porteria, i reconeix que un dels motius que condicionen aquesta actitud és la joventut dels davanters i no pas la falta de confiança i seguretat. Per enfrontar-se a l’equip groguet, Xavi no podrà comptar amb Ansu, que encara està en procés de recuperació i a qui el tècnic terrassenc espera tenir disponible per al partit contra el Bayern Munic.

A més, Xavi recorda que al Barça no tot s’hi val. “No ens hem de quedar amb el correcte, sinó amb l’excel·lència. Cal apuntar al 10, i si després et quedes amb un 7, d’acord, però si apuntes al 7 et quedes amb el 5, i aquí això no funciona”, va sentenciar Xavi, que espera un Vila-real que “pressiona a dalt, vol tenir la pilota i té un perfil de futbolistes bons en atac”. Un plantejament ben diferent del que s’ha trobat en els seus dos únics partits a la banqueta blaugrana.

"No queda cap altra opció que guanyar"

Amb el diagnòstic fet, cal trobar solucions, i, per fer-ho, la peça clau és Sergio Busquets, amb qui el tècnic s’emmiralla sobre la gespa. “Tots tenen més capacitat física que jo. Tenen més condicions ofensives, més possibilitat de xut. Amb qui em sento més identificat potser és amb el Busquets. Jo intentava entendre el joc. I el que millor l’entén és el Busi”. En la seva etapa com a jugador blaugrana, Xavi portava la batuta i el ritme de l’equip. Ara, aquesta responsabilitat la cedeix al migcampista de Badia del Vallès.

Davant un equip defenestrat que s’havia quedat sense idees, l’egarenc confia en aprofitar el talent dels joves per mantenir la ratxa blaugrana a l’Estadi de la Ceràmica. Des de la temporada 2001/2008, el conjunt groguet no coneix la victòria davant els culers com a local. “És un equip de Champions amb un gran entrenador. El seu camp és d’unes dimensions més petites de les habituals. Hi patirem, segur. El partit serà molt difícil”, va assegurar el tècnic, que alhora va reiterar la importància d’aconseguir els tres punts. “No queda cap altra opció que guanyar, però jo crec que anem pel bon camí”.

stats