Barça
Barça 24/07/2014

Zubizarreta: "De tot el que havíem vist, Mathieu és el central que millor compleix les expectatives"

El vicepresident esportiu, Jordi Mestre, valora l'esforç del jugador per aterrar al Camp Nou

Albert Llimós
4 min

BarcelonaEl director esportiu del Barça, Andoni Zubizarreta, ha definit el futbolista francès Jérémy Mathieu, el darrer fitxatge del club català, el central que ha triat el club per reforçar la defensa. "Competeix bé, coneix el nostre futbol, té la contundència dels defenses, però també la qualitat per treure la pilota", ha explicat Zubizarreta, qui també ha remarcat "la determinació" del jugador "per posar-s'ho tot perquè l'oportunitat" d'arribar al Barça "es doni".

"Té les condicions físiques per jugar així, amb espai a l'esquena. Coneix la pressió de jugar al Camp Nou, quan s'incorpori als entrenaments serà reconegut", ha dit el basc, que també s'ha referit al preu que ha pagat el Barça al València: 20 milions d'euros. "Els nostres números són desproporcionats", ha dit el director esportiu en referència al negoci del futbol, però en el cas de l'operació de Mathieu creu que són xifres "normals" i "de mercat". Zubizarreta ha anat més enllà i ha fet un balanç de totes les negociacions que s'han dut a terme fins ara: "Estem molt bé pel que havíem pensat, estem on volíem estar".

"No fitxem només un molt bon central, sinó un molt bon futbolista. És un excel·lent jugador de futbol, ell ens ha ajudat molt perquè es fes l'operació, també en el tema econòmic, i no entraré en números", ha destacat el basc, que ha explicat l'operació de Mathieu: "Les decisions que prenem són conjuntament amb l'entrenador, l'any passat vam prendre la decisió de no incorporar un central; aquest any hem pensat que ens evoluciona més, que ha crescut més en la posició de central, on ha jugat aquest any, i de tot el que havíem vist és el central que millor compleix les expectatives". "Crec en els futbolistes, busquem un futbolista competitiu, que s'atreveixi, i Mathieu ho és", ha aclarit.

"Entenc l'exigència del Barça, sé l'exigència que té ser director esportiu del Barça, estic al millor club del Barça, sé d'on venim, del passat recent. Totes les decisions que he pres en els darrers quatre anys han estat consensuades amb els entrenadors. No està tan malament la trajectòria. La crítica entra en el que és ser director esportiu, si no ho vol no accepta el repte", ha definit el basc sobre la seva situació, i sobre el fet que alguns aficionats han cridat "Zubi, dimissió" quan Mathieu ha saltat a la gespa del Camp Nou per saludar els prop de 500 seguidors que s'han citat a l'estadi.

Un altre nom propi ha estat Xavi Hernández. "La porta del Barça sempre, sempre està oberta per a Xavi. És jugador nostre per aquesta temporada. Quina millor notícia que tenir a Xavi al nostre equip, avui l'he vist i l'he abraçat. El número 6 serà seu per molt temps, sempre s'associarà a ell", ha explicat. "A principis de setmana ens va dir que volia estar-hi, que cap problema, que es trobava bé", ha afegit.

El vicepresident esportiu, Jordi Mestre, ha reconegut l'esforç del francès per vestir la samarreta blaugrana. "Amb aquesta incorporació el club fa una aposta molt important, vull agrair al jugador l'esforç que ha fet, des del punt de vista econòmic i esportiu. Ens consta que has posat tot el que havies de posar per venir al nostre club".

"Segons em diuen no estan tancats els fitxatges", ha dit Mestre, que ha donat la paraula a Zubizarreta per respondre a aquesta qüestió, i el basc no ha respost. Zubizarreta no ha volgut matisar posteriorment si anirà a per un altre central. "Fins al 31 d'agost tenim temps perquè passin coses per millorar la plantilla, això no vol dir que haguem de fitxar. Estem en un moment per parar i mirar, per treure conclusions. Tenim una plantilla interessant i farem tot allò que podrem per millorar-la", ha dit. El director esportiu ha reconegut que el club està treballant en la sortida "d'Afellay i Song".

Mestre ha dit que el club és "optimista" sobre la sanció de Luis Suárez. "Com abans poguem disposar d'ell, millor. No he mirat el calendari des d'aquest punt. Ens agradaria tenir al Luis quan abans millor, entrenant. Això ens ho dirà el TAS (Tribunal d'Arbitratge Esportiu)", ha dit Zubizarreta.

stats