Esports 04/07/2017

Barcelona celebrarà el 25è aniversari dels Jocs del 92 amb una festa ciutadana

Plaça Catalunya serà el cor d'una "festa popular" on s'homenatjaran alguns dels protagonistes de l'esdeveniment

Ara
1 min
Representació de la Fura dels Baus als Jocs Oliímpics de Barcelona 92

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona celebrarà amb una gran festa ciutadana el 25è aniversari dels Jocs Olímpics del 1992. Així ho ha anunciat aquest dimarts David Escudé, comissionat d'esports, que ha descrit el contingut de la festa, que tindrà com a epicentre la plaça de Catalunya i com a elements més simbòlics un recorregut per relleus de la torxa i bandera olímpiques, amb Juan Antonio San Epifanio "Epi" i Teresa Perales com a últims rellevistes; l'encesa simbòlica del peveter a plaça Catalunya, a càrrec d'Antonio Rebollo; l'encesa del peveter de l'Estadi Olímpic i l'actuació musical del grup Los Manolos, també a plaça Catalunya.

Prèviament, el Palauet Albéniz acollirà un acte institucional de reconeixement als atletes olímpics i paralímpics de Barcelona 92, amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i els presidents dels comitès internacionals Olímpic i Paralímpic, Thomas Bach i Philippe Craven, respectivament, entre altres representants institucionals i esportius.

Des de l'inici del programa commemoratiu, al febrer, s'han celebrat prop de 50 actes destinats a recordar i celebrar els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 92.

stats