Esports 11/04/2020

Bartomeu demana fidelitat a la junta per afrontar dies complicats

Maria Teixidor també es desmarca de Rousaud amb una carta de comiat

Toni Padilla
3 min

BarcelonaEls noms dels sis directius del Barça que han presentat la seva dimissió aquesta setmana ja no apareixen a la pàgina web del club. Ja formen part del passat d’un club acostumat a viure nits de ganivets llargs, en què grups de directius confien que podran fer caure el president. Gairebé mai se’n surten. Josep Maria Bartomeu es reunirà aquest dilluns amb la seva junta per prendre, ja que gairebé una setmana després de trucar a dos vicepresidents, Emili Rousaud i Enric Tombas, per comunicar-los que no els volia al seu costat, ningú ha ocupat les seves cadires oficialment.

Bartomeu necessita fer-se fort per afrontar dies complicats, ja que tocarà buscar la fórmula d’evitar pèrdues ara que els pressupostos han saltat pel covid-19 i per encarar la següent crisi, que arribarà quan es conegui el resultat definitiu de l’auditoria externa feta per l’empresa Price Waterhouse Coopers sobre el cas conegut com a Barçagate. Segons el diari Sport, aquest informe, encara no definitiu, afirmarà que es va pagar un preu per sobre del de mercat, fraccionant factures per amagar les operacions, a una empresa de credibilitat dubtosa que va publicar missatges ofensius quan la seva feina, inicialment, era només monitoritzar les xarxes. La clau, però, serà si aquesta auditoria pot demostrar que Bartomeu ho sabia, fet que ell nega.

El president convocarà aquests pròxims dies la que serà la tercera junta directiva per videoconferència des de l’inici de la crisi sanitària, que s’ha convertit també en crisi econòmica en el cas del Barça. Però primer Bartomeu volia tenir la seguretat que no dimitiria ningú més. Ara mateix li queden 13 directius, motiu pel qual està obligat a incorporar com a mínim un directiu més per arribar al mínim de 14 que estableixen els estatuts. Si hagués dimitit algú més, tal com havia insinuat Emili Rousaud, hauria hagut de buscar més reforços a fora per tancar una directiva fidel. Bartomeu va trucar personalment als 13 directius que queden per saber si algú tenia dubtes o volia marxar. Tots van deixar clar que la seva intenció és seguir al seu costat.

Rousaud perd suports

Ahir, de fet, va ser un dia relativament tranquil, després d’uns dies esbojarrats en què Rousaud va dinamitar l’entorn del club afirmant que algú “havia ficat la mà a la caixa” en el cas del Barçagate. Però de mica en mica Rousaud es va quedant sol. El primer dels altres directius que han dimitit i que van desmarcar-se’n va ser Jordi Calsamiglia, que va dir que “no és moment de fer acusacions públiques en relació a uns fets que estan sent objecte d’auditoria externa, que serà presentada en el moment que correspongui”. Rousaud, de fet, va respondre a Calsamiglia puntualitzant que ell sempre ha “defensat que les factures es van fraccionar justament perquè quedessin amagades de la junta directiva” i que, “com a conseqüència, no seria coherent qüestionar l’honradesa de la junta”.

Després de Calsamiglia, Maria Teixidor també es va desmarcar de Rousaud, en declaracions a l’agència Efe. “Vam acordar dimitir en el mateix moment perquè consideràvem que per al club era millor fer-ho en unitat d’acte i no que es produís una reguera de sortides”, va explicar Teixidor, que va deixar clar que es desmarca “de les declaracions de Calsamiglia i Rousaud”. Maria Teixidor, per cert, va admetre que no descarta en el futur aspirar a ser la primera dona a presidir el Barça. “A la vida no pots descartar mai res. El futur sempre s’ha d’escriure”, va dir amb un to conciliador. Va definir Josep Maria Bartomeu com una persona generosa i va assegurar que admira Quique Tombas, el ja exvicepresident econòmic, que també ha marxat del club guardant silenci.

stats