Lliga Endesa
Esports Bàsquet 17/05/2013

Ultimàtum de 48 hores dels jugadors de bàsquet

L'Associació de Jugadors (ABP) ha anunciat aquest divendres que dóna un termini de 48 hores perquè l'ACB accepti les seves condicions

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaL'Associació de Jugadors (ABP) ha anunciat aquest divendres que dóna un termini de 48 hores perquè l'ACB accepti les seves condicions en relació amb les negociacions del nou conveni col·lectiu. "No ens agradaria augmentar el nivell de conflictivitat, però hi ha uns drets que volem defensar", ha explicat José Luis Llorente. La cobertura del fons de garantia és una de les mesures en què les dues parts estan més allunyades.

"Tot es pot solucionar en un termini de 48 hores, volem arribar a un acord per la via de la negociació", ha dit José Luis Llorente en una roda de premsa que ha comptat amb la presència de la majoria dels jugadors espanyols del Barça Regal, el Fiatc Joventut i la Bruixa d'Or Manresa. "Ha arribat el moment de dir prou", ha assegurat Llorente. "Nosaltres tenim una sèrie de drets adquirits", ha afegit.

"Tenir un conveni que reguli els nostres drets és molt important. Entenem que el bàsquet està passant un mal moment, però tot es pot parlar. Tots els jugadors estem d'acord", ha assegurat Joan Carles Navarro, que ha estat acompanyat per Víctor Sada i Xavi Rabaseda. "L'únic que volem és arribar a un acord", ha dit Pere Tomàs, que tenia la companyia d'Albert Oliver i Nacho Llovet. "Som aquí per defensar els nostres drets", ha opinat Javi Rodríguez, que ha parlat al costat d'Álex Hernández, Oliver Arteaga, Salva Arco i Ferran Laviña.

Les 10 reivindicacions dels jugadors són:

1. Increment del salari mínim, que en l'actualitat és de 25.000 euros.

2. Doblar l'actual cobertura del fons salarial i agilitzar-ne els tràmits. Això no significa cap desenvolupament econòmic, extra sinó més control pressupostari.

3. Aconseguir que els clubs que no estiguin al dia dels pagaments perdin els drets sobre els jugadors, fonamentalment, el de tempteig.

4. Incrementar l'oferta qualificada prèvia a l'exercici del dret de tempteig del 55% al 100%.

5. Aconseguir que els jugadors que rescindeixin el seu contracte d'acord amb el decret 1006/85, no tinguin cap restricció en la seva contractació.

6. Expulsar de la competició els clubs que s'acullin a la llei concursal.

7. Preservar el fons social i l'explotació dels drets col·lectius.

8. Augmentar les vacances de Nadal.

9. Regular la incapacitat laboral transitòria.

10. Impedir que els clubs amb deutes salarials no puguin contractar jugadors.

stats