Bàsquet
Esports Bàsquet 03/02/2013

El Barça Regal supera un Manresa que reacciona massa tard (76-88)

Els blaugranes han estat molt concentrats des del primer minut i han agafat prou avantatge per superanr un equip que només ha fet un bàsquet en joc al primer quart

M. Molina

BarcelonaEl Barça Regal ha demostrat que està en clara línia ascendent i aquest diumenge no ha fallat a la pista del Bàsquet Manresa (76-88). Ha estat un partit molt seriós dels de Xavi Pascual, que han demostrat sobre el parquet la superioritat entre tots dos conjunts. Els manresans han sortit adormits al primer període, on només han aconseguit una cistella en joc, i quan han reaccionat ja era massa tard per aspirar a fer-li mal al vigent campió.

L'anècdota del partit, que també ha estat el punt d'inflexió per als manresans, ha estat el trencament d'una de les cistelles del Nou Congost, que ha oblugat a aturar el partit durant gairebé mitja hora. Era el segon quart, i ha estat aquí on els locals han començat a ficar-se en el partit, a pressionar amb més intensitat i a no tenir por de jugar-li de tu a tu als blaugranes.

El primer quart ha acabat amb un contundent 11 a 23 per al Barça Regal, mentre que al segon les coses s'han igualat una mica (25-27). Al descans, l'avantatge blaugrana era clar, però el Manresa ha sabut reaccionar i s'ha imposat en els dos següents quarts (19-18 al tercer, i 21-20 al quart). No prou com per complicar-li les coses als visitants, però sí per donar una bona imatge davant la seva afició i demostrar-se que el repte de la permanència és possible, sobretot si s'exhibeix aquest nivell de joc i de concentració.

Ante Tomic ha estat la referència anotadora dels blaugranes, que amb 24 punts ha establert el seu rècord personal a la Lliga Endesa. Aquesta xifra, aconseguida en la mitja hora que ha jugat, combinada amb els 8 rebots que ha capturat (també el millor del partit) l'han fet mereixedor d'un 30 de valoració, el màxim d'aquest enfrontament. Erazem Lorbek, amb 16 punts, i Marcelinho Huertas, amb 8 assistències, han estat els altres jugadors destacats del Barça Regal en un partit on Brad Oleson ha debutat i ha contribuït amb 10 punts i 3 rebots al triomf culer.

Per part manresana, el millor dels locals ha estat Adam Hanga, amb 17 punts i 4 rebots (20 de valoració), seguit de prop per Josh Asselin, amb 16 punts i 3 rebots. Tot i que també cal destacar les 8 assistències de Javi Rodríguez.