EUROLLIGA

Cara o creu del Barça de bàsquet a Atenes

El conjunt blaugrana ha de guanyar si no vol caure eliminat de l'Eurolliga (21:00 hores, Esport3 i Canal+ Deportes)

El Barça de bàsquet jugarà aquest dijous al límit a Atenes, amb l'obligació de guanyar per forçar un cinquè partit a l'Eurolliga després de les dues derrotes sofertes en els dos últims partits contra l'Olympiacos de Vasilis Spanoulis (21:00 hores, Esport3 i Canal+ Deportes).

Els blaugranes ja no tenen marge d'error. Jugaran contra un rival que tindrà l'avantatge d'estar acompanyat pel seu públic i contra els seus propis nervis. Un partit a cara o creu i amb la possibilitat de continuar amb vida o d'acomiadar-se de la 'Final Four'.

Aquesta situació, complexa, no és nova per als blaugranes. Fa dues temporades, l'equip de Xavi Pascual es va trobar en una situació calcada, també afrontant un 1-2 fora de casa, també davant un rival grec -el Panathinaikòs- i al mateix escenari: l'OAKA, el Palau de la Pau i l'Amistat.

En aquella sèrie, jugada fa dos anys, el Barça va guanyar el primer partit (72-70), va perdre el segon (65-66) i el tercer (65-63), però va ressorgir en el quart (70-60) i va decidir en el cinquè (64-53). Ara la situació és similar. Els blaugranes van guanyar el primer (73-57) i han perdut els dos següents (63-76; 71-73). Necessiten els blaugranes ser regulars en el moment culminant de la temporada.

En el quart partit, la falta de continuïtat en el joc va afectar les seves opcions. Es va escapar l'equip grec (46-36) i es va recuperar el Barça (57-60). En l'últim quart, els blaugranes van estar nou minuts sense anotar, però van tenir opcions per resoldre el partit. Brad Oleson no va estar encertat en dos triples intentats.

Els catalans necessiten ser regulars per no caure en els mateixos errors que en els dos últims partits. Precisen recuperar el control del joc, ara en poder d'Spanoulis, imposar-se en la pintura i superar aquest joc físic i mental que Olympiacos ha imposat per donar-li la volta a la situació.

Es troba el Barça en el dilema de la temporada. Quedar fora de la Final Four seria un fracàs per a un equip amb recursos i construït per a grans empreses, però la qualitat de la plantilla els permet mantenir totes les esperances per donar-li la volta a la situació. És fonamental per als blaugranes recuperar Ante Tomic. El croat no va poder brillar en l'últim partit, a causa de les faltes, però també que els tiradors estiguin més encertats (5/21 en triples en l'últim partit).