EUROBÀSQUET
Esports Bàsquet 20/09/2013

França es venja d'Espanya i la deixa fora de la final de l'Eurobàsquet (72-75)

Els 32 punts de Tony Parker permeten al combinat francès remuntar 14 punts i guanyar a la pròrroga

A. Llimós

BarcelonaFrança ha superat Espanya 72 a 75 a les semifinals de l'Eurobàsquet i ha privat el combinat de Juan Antonio Orenga de disputar la quarta final consecutiva d'un campionat europeu. Els d'Orenga han desaprofitat 14 punts d'avantatge al descans, i han caigut a la pròrroga davant d'una França liderada pel base dels Spurs Tony Parker. El jugador de San Antonio ha liderat els francesos amb 32 punts.

Durant els dos primers parcials, mentre França ha viscut únicament de Parker (12 dels 16 primers punts), els espanyols han mantingut l'equilibri entre el joc interior i exterior. Al segon quart, Espanya se n'ha anat del marcador amb un parcial de 13 a 0, gràcies sobretot al desencert francès des de la línia exterior, 0 de 8 en els primers 20 minuts, i a un gran Rudy Fernández, que ha acabat el matx amb 17 punts. Al descans, s'ha arribat amb 34 a 20.

Al tercer i quart períodes, els jugadors de Vincent Collet han dut el ritme de joc i han anat retallant a poc a poc l'avantatge espanyol. A falta de 2 minuts per al final, Tony Parker ha avançat els francesos amb un triple, que ha respost des de la pintura Marc Gasol. Els 40 minuts reglamentaris s'han acabat amb empat a 65, després que tots dos equips hagin desaprofitat les seves oportunitats per resoldre la semifinal.

A la pròrroga, França ha estat superior i ha acabat guanyant 72 a 75, després que Marc Gasol ha errat el llançament final que podia significar una nova pròrroga.