Eurolliga

L'Eurolliga proposa un calendari per acabar amb les finestres de la FIBA

El document de treball intenta endreçar l'escenari actual

L'Eurolliga ha presentat una proposta de calendari als seus grups d'interès (clubs, lligues, entrenadors, jugadors i àrbitres) i a la FIBA amb l'objectiu de trobar una solució a l'escenari actual.

La proposta destina 4 setmanes al descans dels jugadors, 4 a la pretemporada dels clubs, 38 a les competicions de clubs, 2 a la pretemporada de les seleccions i 4 a les competicions de seleccions. Aquest calendari elimina les polèmiques finestres de la FIBA.

Albert Soler, director d’esports professionals del Barça Lassa, va donar dimecres la seva versió sobre les polèmiques finestres de la FIBA. "Esperem que s’aconsegueixi un acord. Algú ha de posar-hi seny i que la situació no arribi als jugadors. Hi haurà pressions, però esperem un pacte. Volem tenir tots els jugadors disponibles a tots els partits d’Eurolliga. La clau la té la Federació Espanyola", va dir.

Tot i que l'Eurolliga ha dit que imitarà la NBA i no cedirà els seus jugadors per a les finestres de la FIBA, la Federació Espanyola (FEB) està disposada a convocar jugadors de la màxima competició europea. "Com sempre, conformarem la millor selecció possible i això passa per convocar els jugadors de l'Eurolliga. L'Eurolliga ha dit que no pensa aturar la competició i que els jugadors són lliures de decidir on volen jugar. Nosaltres estem obligats a defensar els interessos del bàsquet espanyol", va opinar Jorge Garbajosa, president de la FEB, durant una entrevista a Europa Press.