13/04/2016

La lesió de Joey Dorsey deixa coix el Barça Lassa (66-61)

El valencià Víctor Claver robant un rebot a Joey Dorsey, pivot del Barça Lassa.

BarcelonaEl Barça Lassa va malbaratar una renda de nou punts a la pista del Lokomotiv Kuban i va llençar la primera oportunitat per aconseguir una victòria a Krasnodar (66-61). La lesió de Joey Dorsey, que no va poder disputar la segona meitat, va deixar coix un equip blaugrana que va recaure en els seus dos grans defectes d’aquesta temporada: la feblesa defensiva sense el pivot nord-americà i la inconsistència com a visitant. El conjunt culer ha perdut 9 dels 13 partits que ha disputat fora de casa.

El Lokomotiv Kuban, que va anar de menys a més, va jugar millor el tram decisiu d’un partit que es va resoldre en les últimes accions. Aquesta vegada Justin Doellman no es va poder posar la capa d’heroi d’altres partits i va cometre algunes errades clau en uns segons finals en què el Barça Lassa no va trobar referències fiables. Menys agressiu que de costum, l’equip blaugrana tan sols va poder anar vuit vegades a la línia de tirs lliures i va patir per contenir rivals com Anthony Randolph (17 punts i 10 rebots) o Malcolm Delaney (11 punts, 7 assistències, 6 faltes rebudes i 5 rebots). Els jugadors culers, a més, van perdre moltes pilotes (13) contra un rival que va ser fidel a l’estratègia de canvis defensius que ha utilitzat durant tota la temporada.

Pau Ribas, que va anotar 13 punts en 22:19 minuts, va sostenir el Barça Lassa durant un tram de partit important, però no va poder liderar un equip blaugrana massa irregular. Cap dels seus companys va mantenir un nivell fiable. Justin Doellman va anotar els 7 primers punts del seu conjunt, però després va desaparèixer. La ratxa de llançaments d’Àlex Abrines tampoc va tenir continuïtat. Entre Tomás Satoransky, Joan Carles Navarro i Brad Oleson van anotar 4 punts.

El Lokomotiv Kuban va fallar 12 dels primers 13 triples que va intentar i això va ser una llosa per al seu joc ofensiu, que necessita generar una amenaça creïble des de la línia de 6,75 metres per tenir equilibri. L’equip rus tan sols va poder anotar 27 punts en una primera meitat que va ser dominada per un Barça Lassa concentrat. El conjunt culer va arribar a tenir una renda de 9 punts (19-28) durant un segon quart en què els locals només van poder sumar 10 punts. Si la renda culer no va ser superior en arribar al descans (27-33) va ser per les pilotes perdudes.

La lesió de Joey Dorsey, que tan sols va poder jugar 7:21 minuts per un esquinç al turmell esquerre, va desestabilitzar el Barça Lassa. Ho va canviar tot. Durant alguns moments l’equip blaugrana ho va solucionar augmentant la velocitat i fent créixer el ritme del partit, però l’equip rus va saber tenir paciència per capgirar el marcador (54-53) a vuit minuts del final. Sense el pivot nord-americà a la pintura, el conjunt culer va perdre autoritat en defensa. El Lokomotiv Kuban va aprofitar el regal per millorar els seus registres ofensius contra un adversari que va fer fallida durant un últim període en què tan sols va poder anotar 8 punts. Massa pocs per discutir el triomf a un conjunt rus molt conscient de les seves virtuts i dels seus defectes. La recta final visitant va ser desastrosa.

“El partit se’ns ha escapat en la recta final”

“Hem tingut la sensació de tenir a les nostres mans un partit que se’ns ha escapat en la recta final. Pensàvem que ho teníem controlat, però els petits detalls han decidit. El Lokomotiv Kuban és un rival molt difícil”, va resumir Xavi Pascual, entrenador del Barça Lassa.