Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 21/11/2021

Nous protagonistes per no perdre pistonada a la Lliga Endesa

El Barça es reinventa amb Sanli i Jokubaitis per sumar a Burgos el seu desè triomf (69-83)

Rokas Jokubaitis

BarcelonaUn veterà de 30 anys i un jove de 21 van impulsar el Barça per aconseguir la victòria a la pista de l’Hereda San Pablo Burgos (69-83). Sertaç Sanli, que va sumar 19 punts i 11 rebots, i Rokas Jokubaitis, que va acabar amb 18 punts i 10 faltes rebudes, van liderar el joc d’un equip blaugrana en què Nico Laprovittola va tornar a tenir un paper protagonista. “Ha sigut el meu millor partit amb el Barça. Vaig tenir problemes amb les lesions a l’inici de la temporada, però ara estic agafant el ritme de competició”, va reconèixer el pivot turc.

El Barça va aprofitar la inèrcia de les victòries contra el CSKA de Moscou i l’Asvel Villeurbanne per superar un Hereda San Pablo Burgos que ha perdut pistonada respecte a les últimes temporades. Amb Félix Alonso i Fran Hernández com a entrenadors interins, el conjunt local va intentar agafar desprevingut el colíder a la Lliga Endesa, però no se’n va sortir. “Hem jugat amb caràcter i amb bona mentalitat defensiva. Hem fet un partit molt sòlid. Necessitem frescor per prendre millors decisions”, va dir Sarunas Jasikevicius, que va tornar a tenir les baixes de Nick Calathes, Cory Higgins i Àlex Abrines. “Hem competit fins al final, però ens hem quedat sense opcions de victòria pels petits detalls”, va dir Félix Alonso, tècnic d’un Hereda San Pablo Burgos que va perdre 18 pilotes.

El partit va començar amb un triple de Nico Laprovittola, però el Barça no va tenir encert des de la línia de 6,75 metres durant una primera meitat en què el Burgos va aconseguir contenir les embranzides del conjunt blaugrana. Els visitants van fallar 12 dels 14 triples que van intentar. La bona feina en el rebot ofensiu (8 captures en 20 minuts) va permetre a l’equip català dominar el marcador, però sempre amb diferències curtes (33-39).

El Barça va construir-se una diferència de 14 punts durant un tercer quart en què l’equip visitant va ser capaç d’accelerar el ritme de joc (33-47). El conjunt local no es va rendir i es va situar a un punt de distància d’un rival culer que no es va deixar enredar. La recta final visitant va ser molt sòlida i va evitar qualsevol possibilitat de sorpresa local.

Chima Moneke

El Baxi Manresa, aturat

L’UCAM Múrcia va frenar la bona marxa del Baxi Manresa (71-67). L’equip local va trencar la ratxa de tres triomfs consecutius del conjunt bagenc a la Lliga Endesa. Ismael Bako, que va anotar 18 punts, i Chima Moneke, que va sumar 17 punts i 16 rebots, van ser els jugadors visitants més destacats. Tot i recuperar un desavantatge de 16 punts, els homes de Pedro Martínez no van poder sumar el seu setè triomf.

Un mal inici de partit va condicionar les opcions del Baxi Manresa, que tan sols va poder anotar 8 punts durant els primers 10 minuts. “No hem tingut una bona entrada al partit en el primer quart. Hem millorat molt, però no hem jugat tan bé com podem fer-ho. El rival ens ha defensat molt bé i ha sabut trobar jugadors per anotar. Guanyar fora de casa és molt difícil i el Múrcia té un gran equip. Nosaltres hem d’aprofitar l’aturada per seguir millorant com a equip”, va dir Martínez.

El Joventut de Badalona, per la seva banda, no va competir, ja que el seu partit a la pista del Rio Breogan va quedar ajornat per culpa del brot de covid-19 que pateix l’equip gallec. El matx es va ajornar al 30 de desembre. La bona notícia per al conjunt verd-i-negre és que Ferran Bassas va començar divendres a entrenar-se amb el grup.