Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 31/05/2022

La rauxa de la Penya obté recompensa grossa (81-58)

El Joventut acaba amb un topall que feia 14 anys que durava i jugarà les semifinals

2 min
Joel Parra celebrant una acció

BadalonaEl Joventut de Badalona s'ha classificat per a les semifinals de la Lliga Endesa per primera vegada des del 2008, quan Ricky Rubio i Rudy Fernández lideraven un equip entrenat per Aíto García Reneses. El base del Masnou ha presenciat en directe l’exhibició contra el Lenovo Tenerife en una nit que els aficionats verd-i-negres trigaran a oblidar. La rauxa (i el bon joc col·lectiu) del conjunt català ha tingut premi gros. Joel Parra, Ante Tomic i Andrés Feliz han sigut alguns dels herois, però tot l’equip ha fet un pas endavant majúscul.

La Penya, que jugarà les semifinals contra el Barça, s'ha fet perdonar les decepcions de la Copa del Rei i l’Eurocup. El Joventut ha recuperat l’energia amb la qual va començar el primer partit de l’eliminatòria i ha obert el matx amb una diferència d’onze punts. El Lenovo Tenerife ha fallat els primers deu triples que ha intentat i, ofuscat per la defensa local, tan sols ha pogut anotar dos punts en els primers nou minuts (13-2). Duran ha dut a terme rotacions constants per mantenir un nivell d’activitat descomunal.

Joel Parra, un jove que lluita cada pilota com si fos la més important de la seva vida, ha encomanat el seu esperit a una Penya que sempre ha volgut tenir la iniciativa, tant en atac com en defensa. La diferència verd-i-negra ha crescut fins als 17 punts durant un segon quart en què els dos equips han accentuat les seves defenses (34-17). Els àrbitres han permès un nivell de contactes molt elevat i els dos conjunts han anat augmentant la seva duresa. El Joventut ha dominat el rebot i el Lenovo Tenerife tan sols ha pogut anotar sis cistelles durant una primera meitat en què ha fallat 25 tirs de camp. Tot i jugar sempre amb una marxa més, el conjunt badaloní tan sols ha perdut tres pilotes en 20 minuts (38-22).

Pau Ribas

El Joventut no només ha anat apagant els intents de remuntada del Lenovo Tenerife, sinó que ha continuat engrandint l'escletxa en el marcador (60-36). Guillem Vives ha recollit el testimoni d’Andrés Feliz. A més, Ante Tomic ha apuntalat les opcions de la Penya, que ha arribat als últims 10 minuts amb una diferència de 20 punts (60-40). L’equip verd-i-negre ha sabut jugar l’últim període amb la maduresa dels conjunts grans i el Palau Olímpic ha viscut la festa que havia estat esperant 14 anys.

El Barça, següent rival

Els dos primers partits de les semifinals es disputaran al Palau Blaugrana: divendres (21 h) i diumenge (12.30 h). Després l’eliminatòria es traslladarà al Palau Olímpic de Badalona, on es jugaran el tercer (dimecres 8) i, si fos necessari, el quart matx (divendres 10). El cinquè partit es tornaria a disputar a Barcelona (diumenge 12). L’altra semifinal, que comença aquest dijous, enfrontarà el Reial Madrid i el Bitci Baskonia.

stats