Bàsquet - Lliga Endesa

Què li passa al Barça? Una derrota de 20 punts accentua els dubtes

Quart partit perdut dels últims sis de l'equip blaugrana, entrenat per Roger Grimau

Nikola Kalinic, capcot després de la derrota a Màlaga

BarcelonaEl Barça de bàsquet continua amb problemes. L'equip blaugrana ha perdut a la pista de l'Unicaja (91-71), un rival molt més madur i fet. El conjunt català, que ha perdut 21 pilotes, no ha sabut gestionar un avantatge de set punts al Martín Carpena i s'allunya de la segona posició de la Lliga Endesa.

"Hem començat bé, però després hem desaparegut del partit i no hem sabut aturar la seva empenta [de l'Unicaja]. Quan no hem tingut encert i no hem mogut bé la pilota, ens ha costat jugar contra un rival que ens ha penalitzat molt", ha analitzat Roger Grimau, que ha tornat a tenir la baixa d'Àlex Abrines per culpa d'unes molèsties musculars al pubis. "L'Unicaja està jugant molt bé durant l'últim mes, al contrari que nosaltres", ha explicat l'entrenador.

Jan Vesely i David Kravish

Ibon Navarro, entrenador de l'Unicaja, ha sabut castigar totes les carències d'un Barça en construcció. Dylan Osetkowski i Will Thomas s'han convertit en els botxins del conjunt català. L'equip malagueny s'ha apuntat el seu 12è triomf consecutiu a la Lliga Endesa. "Ens ha faltat estar més sòlids, però hem sabut dominar el partit. No hem perdut el rumb. Estic molt orgullós de tenir el pavelló amb l'ambient que hem viscut", ha explicat el tècnic basc.

Després d'un primer quart esperançador en què ha brillat Joel Parra (19-26), el Barça ha perdut l'equilibri del seu joc en un segon quart molt cruel (48-37). La segona part ha servit per accentuar les carències de l'equip visitant. L'últim quart ha sigut especialment dolorós.

Divendres, a Mònaco

El Barça tancarà l'any aquest divendres (21 h, DAZN) visitant la pista de l'AS Mònaco. El partit serà l'últim compromís abans del clàssic al Palau Blaugrana contra el líder de l'Eurolliga, el Reial Madrid.