Esports Bàsquet / ACB 09/01/2022

El Madrid frena un Joventut amb caràcter (71-90)

El líder recupera onze punts de desavantatge al Palau Olímpic de Badalona

Pau Ribas

BadalonaEl Reial Madrid va fer valer la seva condició de líder al Palau Olímpic (71-90), on va recuperar un desavantatge d'onze punts contra un Joventut de Badalona atrevit. La Penya no va poder mantenir l'efectivitat dels primers 25 minuts i va cedir pistonada en un tram final en què l'equip blanc va ser més eficaç. El marcador final va ser massa cruel amb la proposta d'un conjunt verd-i-negre amb més caràcter i ambició que forces.

El Joventut de Badalona va fer una gran primera meitat contra el Reial Madrid. La Penya, que va arribar a tenir un avantatge d'onze punts (40-29), va ser capaç d'oferir un bon nivell defensiu, de controlar el rebot i d'aprofitar l'experiència de Pau Ribas i Ante Tomic per arribar al descans amb un avantatge de quatre punts (42-38).

La reacció del Madrid va arribar durant un tercer quart en què l'equip blanc va utilitzar un parcial de 0-15 per passar del 51-41 al 51-56. La diferència visitant va arribar a ser de set punts contra una Penya que va encaixar 27 punts en tan sols 10 minuts contra el líder de la competició (58-65). El pas dels minuts va penalitzar la confiança del conjunt badaloní, que es va allunyar en excés d'un rival que continua molt fort. Cada intent de reacció local va ser apagat per una resposta ràpida i eficaç de l'equip entrenat per Pablo Laso. Thomas Heurtel va fer un últim quart brillant.