Esports Bàsquet / ACB 09/01/2022

Gesta històrica del Baxi Manresa al Palau Blaugrana (95-96)

L'equip bagenc guanya a la pista del Barça per primera vegada des del 1996

Joe Thomasson

BarcelonaEl Baxi Manresa es va endur la victòria contra el Barça en un duel català de molta exigència (95-96). La victòria accentua la bona dinàmica de l'equip bagenc i l'acosta a la Copa del Rei de Granada. Un triple de Joe Thomasson a 18.1 va decidir el partit en el temps extra. El conjunt visitant va ser capaç de recuperar un desavantatge de 10 punts al Palau Blaugrana, on no havia guanyat en els últims 26 anys i on els locals van acusar el brot de coronavirus que ha afectat la plantilla.

La personalitat de jugadors com Sylvain Francisco, que va anotar 18 dels seus 25 punts durant la segona meitat, i Chima Moneke, que va sumar 18 punts i 13 rebots, i el treball tàctic de Pedro Martínez van tenir recompensa per a un Baxi Manresa que va sumar el seu novè triomf de la temporada. "El partit s'ha decidit en un cara o creu. El Barça no està en el seu millor moment i això ens ha ajudat a guanyar el partit, però no ens podem treure mèrit; hem sigut fidels al nostre estil de joc. El que importa és jugar amb valentia i assumir riscos", va analitzar l'entrenador. "Aquesta victòria és històrica per al nostre club. Estem fent una gran feina i hem demostrat que podem competir amb qualsevol equip", va dir Dani García. "Hem fet un partit molt bo i hem fet un partit increïble", va afegir Dani Pérez.

Nigel Hayes-Davis.

El Barça, que no competia des del 30 de desembre, va jugar amb més caràcter que encert. L'equip blaugrana va reaccionar a dues situacions molt adverses. La primera, quan perdia per 10 punts de diferència a cinc minuts del final i va ser capaç de forçar el temps extra. La segona, quan perdia per 5 punts a tres minuts del final de la pròrroga i es va col·locar per davant en el marcador. Nikola Mirotic, que va sumar 20 punts i 8 rebots, va ser el jugador local més destacat, però el partit serà recordat per la producció de James Nnaji, un jove de 17 anys que es va estrenar amb 10 punts, 5 rebots i 5 taps. "Quan teníem el partit controlat, hem comès massa errades. Estem fora de ritme i hem de treballar per tornar a la nostra essència", va analitzar Sarunas Jasikevicius. L'entrenador va tirar d'enginy per solucionar les baixes per coronavirus de Sergi Martínez, Dante Exum i Brandon Davies i per lesió de Nick Calathes, Àlex Abrines i Pierre Oriola.

La posada en escena del Baxi Manresa va ser molt sòlida. L'equip entrenat per Pedro Martínez va exhibir selecció de tir per construir-se una diferència de 10 punts (17-27). L'única peça sòlida del Barça durant els primers minuts va ser el jove James Nnaji, que amb tan sols 17 anys va fer una feina molt interessant a les dues parts de la pista. La reacció culer va arribar durant un segon quart en què l'anotació local va sumar 27 punts. Un parcial de 22-6 va capgirar el marcador (41-35). Animada per Nigel Hayes-Davis i Sertac Sanli, la millor producció ofensiva va anar acompanyada d'un augment de la concentració defensiva (44-37).

El Barça va obtenir una diferència de 10 punts durant el tercer quart (47-37), però el Baxi Manresa va saber mantenir el seu guió de partit per arribar als últims cinc minuts amb un avantatge que semblava decisiu (67-77). L'equip blaugrana va reconduir la situació amb un parcial de 15-2 (82-79). Una cistella de Francisco sobre la botzina va forçar la pròrroga (86-86). En el temps extra, el conjunt bagenc va tenir encert en el moment clau, quan Joe Thomasson va anotar el seu triple i Nigel Hayes-Davis va fallar el seu.