Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 22/04/2024

El nou líder de la Penya va veure la final del 1994 sol: l'Instant Replay de l'ARA

Dani Miret va seguir el partit decisiu contra l'Olympiacos sense companyia

2 min
Shannon Evans i Dani Miret

BadalonaEl Joventut va tancar la seva ratxa de sis derrotes amb un triomf contra el Bàsquet Girona en el dia en què el club recordava l'Eurolliga guanyada fa 30 anys (96-90). "Avui no era un dia qualsevol, perquè celebràvem una fita històrica. Hem disfrutat veient els jugadors de llegenda que van aconseguir que el Joventut fos el primer equip català a guanyar la Copa d'Europa", va recordar Dani Miret, que l'any 1994 va veure la final de Tel-Aviv sol a casa. "La meva família era molt futbolera", va aclarir.

Homenatge als campions de l'Eurolliga de 1994

El Bàsquet Girona, un formatge suís

El Bàsquet Girona no va saber aturar els punts forts del Joventut. "Tot el que hem treballat durant la setmana estava pensat per anul·lar el seu joc interior i protegir la pintura. Si havíem d'arriscar havia de ser amb els seus triples, però la Penya ens ha anotat 55 punts sota cistella. Estic molt sorprès i cabrejat. Hem fet el contrari del que havíem de fer, ens ha faltat concentració. La nostra defensa ha sigut un formatge suís", va lamentar Fotis Katsikaris, entrenador del conjunt gironí.

Sito Alonso, entrenador de l'UCAM Múrcia

Sito Alonso, sense excuses al Palau

El Barça va superar l'UCAM Múrcia (97-86) i va sumar el seu cinquè triomf consecutiu. La victòria reforça la tercera posició de l'equip blaugrana. Sito Alonso va posar l'accent en les decisions arbitrals. "Hem fet un bon partit, però hem anat perdent peces pel camí. Ens han penalitzat les faltes personals de Birgander i Todorovic i l'eliminació de Kurucs. Li han xiulat tres faltes en dos minuts i mig", va analitzar l'entrenador de l'UCAM Múrcia, que va lamentar la diferència de tirs lliures al descans.

Dani Pérez, base del Baxi Manresa

L'ansietat, un mal company de viatge

El Baxi Manresa no va poder sumar una nova victòria i va caure al Nou Congost contra el MoraBanc Andorra (90-97). Després de tenir un avantatge de 15 punts, l'equip bagenc va fer un mal tercer quart. "Hem jugat amb ansietat. No hem de pensar més enllà del partit que juguem, ni en el play-off ni en res. No hem de caure en el desànim perquè no tot és un desastre, tenim 17 victòries", va recordar Pedro Martínez, entrenador del Baxi Manresa.

stats