Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 16/06/2022

"Estem segurs que es prendran mesures per evitar intimidacions"

El Barça respon a les pressions arbitrals generades des del Reial Madrid

3 min
Ádám Hanga protestant una decisió arbitral

BarcelonaLa final de la Lliga Endesa ha pujat de temperatura. Després de la derrota en el segon partit, el Reial Madrid va engegar la seva maquinària habitual per posar en dubte l'actuació arbitral. Cada derrota blanca va acompanyada d'un estirabot, d'una queixa arbitral. La pàgina web oficial del club va qualificar l'arbitratge de "polèmic" i va considerar que la falta personal d'Edy Tavares a Cory Higgins va ser "inexistent".

Quan va sonar el xiulet final, Guerschon Yabusele va anar a buscar Emilio Pérez Pizarro. El jugador del Reial Madrid va encarar-se amb l'àrbitre, que es va veure obligat a retrocedir al veure's intimidat pels crits de l'aler pivot. Els aficionats culers van haver de posar pau. Lluny de demanar perdó, el francès va qualificar el partit "d'increïble" i va demanar que s'aturi el que l'equip blanc considera una persecució arbitral. Rudy Fernández va abandonar la pista encarant-se amb els jugadors del Barça. Nigel Williams-Goss, que no disputa la final per culpa d'una lesió, va posar en dubte l'actuació dels àrbitres. "Els àrbitres els han donat el partit un altre cop... increïble. No ho entenc! Deixeu que els equips decideixin qui guanya i qui perd!", va escriure a les xarxes socials. Una mica menys directe va ser Vincent Poirier. "Déjà-vu", va deixar anar el pivot.

Lorenzo Sanz, exjugador del Reial Madrid i fill de l'expresident blanc, va disparar contra l'ACB. "Quina vergonya", va bramar. José Luis Llorente, un altre exjugador, va secundar la teoria de la conspiració. "No crec que hagi parlat en aquest mitjà dels àrbitres, però avui s'hi han entestat ells. Sense criteri. Sense encert. Escombrant cap a molts llocs menys cap al blanc", va escriure a Twitter.

L'únic que va posar una mica de seny va ser Chus Mateo, l'entrenador interí del Reial Madrid. "No parlem dels àrbitres. Juguem a bàsquet. Durant el partit intentes valorar amb ells si les seves crides arbitrals són les correctes. Ells són els qui manen, valoren si ha estat falta o no. Forma part del joc. Ja no existeix l'arbitratge, només ens centrem en el tercer partit", va dir el tècnic, que aquests dies ocupa el lloc de Pablo Laso a la banqueta de l'equip blanc.

Josep Cubells: "Estem segurs que es prendran mesures per evitar intimidacions"

Cubells entra en escena

El Barça va respondre amb contundència. "Vam detectar moments de molta tensió, que van derivar en algunes actuacions que nosaltres vam veure com una intimidació als àrbitres del partit. La nostra sorpresa és que això no es va transcriure a l'acta arbitral. Els àrbitres són fonamentals en el desenvolupament de qualsevol partit i encara més en una final de la Lliga Endesa. Estem segurs que es prendran mesures per evitar que aquestes intimidacions es tornin a produir en els pròxims partits", diu Josep Cubells, president de la secció de bàsquet del Barça.

Tot i que el joc de l'equip blaugrana està molt lluny del seu punt òptim, la victòria de dimecres ha rebaixat el pessimisme que envoltava el conjunt culer. "Vaig viure el segon partit amb gran satisfacció perquè era una victòria que ens mereixíem i necessitàvem. L'ambient que es va viure al Palau va ser molt bo i es va donar suport a l'equip en els moments difícils, que n'hi va haver. Vam aconseguir una gran victòria que necessitàvem per estar vius en aquesta final de l'ACB", reconeix Cubells, l'home fort de Joan Laporta a la secció de bàsquet.

Després dels dos primers partits a Barcelona, la final es trasllada aquest divendres (21 h, #Vamos) a Madrid. Els àrbitres del tercer matx seran Carlos Peruga, Benjamín Jiménez i Alberto Sánchez Sixto. "Hem jugat moltíssimes vegades contra el Barça, hem jugat partits molt diferents, però ara és el més important, una final amb molta exigència en què hem de recuperar bé. Juntament amb la nostra afició, ho donarem tot, els demanem que vingui molta gent i lluitarem tots junts, és l'única manera. Intentarem jugar un bon bàsquet i lluitarem fins al final", assegura Ádám Hanga, jugador del Reial Madrid.

stats