Bàsquet - Lliga Endesa

Les dues sorpreses que Ricky Rubio no esperava: l'Instant Replay de l'ARA

El base celebra el seu retorn al Palau Olímpic amb un partit molt sòlid

2 min
Ricky Rubio

BarcelonaRicky Rubio va celebrar el seu retorn al Palau Olímpic amb un partit molt sòlid (75-93). El base del Masnou va sumar 9 punts, 6 faltes rebudes, 5 rebots i 4 assistències contra el seu exequip. La Penya li va preparar dos homenatges. El primer, un emotiu vídeo per recordar el seu passat amb la samarreta verd-i-negra. El segon, el debut d'Ian Platteeuw, un jove de 16 anys amb cara de no haver trencat mai un plat que es va estrenar posant un tap a Willy Hernangómez.

Rubén Prey

El bressol, la resposta a totes les preguntes

Tota una declaració d'intencions. Carles Duran, que va tenir la baixa d'última hora d'Ante Tomic, va començar el duel català col·locant Yannick Kraag (21 anys), Rubén Prey (19) i Michael Ruzic (17) al cinc titular. El Joventut no va poder aconseguir la victòria, però va exhibir el seu planter inesgotable. Tenint en compte que Andrés Feliz va passar pel Prat abans d'aterrar al primer equip, vuit dels seus 12 jugadors s'han cuinat al bressol verd-i-negre.

Pedro Martínez, entrenador del Baxi Manresa

El Baxi Manresa, rei del ‘crunch time’

El Baxi Manresa s’ha convertit en un dels millors equips de la Lliga Endesa en finals ajustats (crunch time). Una cistella de Brancou Badio i una bona defensa de Travante Williams li van donar el triomf a la pista del Bàsquet Girona (83-84). La remuntada dels locals no va tenir premi. “Quan semblava que el partit acabaria amb una victòria fàcil per al Baxi Manresa, hem demostrat fe i hem lluitat fins a l’últim segon”, va dir Fotsis Katsikaris. 

El debat de les faltes manufacturades

Quan un jugador intueix que el rival li farà falta personal, fa el gest de llançar a cistella, fet que provoca que els àrbitres, després de revisar les imatges a l’instant replay, sancionin l’acció com a falta de tir. Pedro Martínez va batejar aquesta situació amb el nom de faltes manufacturades. “Colom ha sigut molt llest i els àrbitres han picat. Era un tir manufacturat que els àrbitres han revisat, i han donat l’acció de tres punts”, va lamentar.

stats