Esports Bàsquet / ACB 05/12/2021

Toc d'avís abans del clàssic (78-91)

El Barça es queda sense el colideratge en una mala tarda contra un millorat Bitci Baskonia

Nikola Mirotic

BarcelonaCinc dies abans de jugar contra el Madrid al Palau, el Barça va rebre un toc d'avís contra el Bitci Baskonia (78-91). L'equip blaugrana va perdre el segon partit de la Lliga Endesa i va deixar escapar la situació de colideratge. Sense encert en el tir, superat en el rebot i amb una defensa més tova del que és habitual, el conjunt culer va badar contra un rival que va treure petroli de les seves ràpides transicions. Les baixes de Nick Calathes, Cory Higgins i Àlex Abrines van pesar més que mai. "El Baskonia ha sigut millor que nosaltres. És trist, però no hem estat preparats mentalment. Hem perdut el partit en el camí del Sinan Erden al Palau Blaugrana. El rival ha començat amb més energia que nosaltres", va analitzar Sarunas Jasikevicius.

Els primers minuts del Barça van ser molt fluixos. L'equip blaugrana va fallar 9 dels primers 15 tirs que va intentar i la seva defensa va encaixar 38 punts en els primers 15 minuts, en què la diferència visitant va créixer fins als 18 punts (20-38). Primer amb Steven Enoch i després amb Landry Nnoko, el joc interior del Baskonia es va convertir en un maldecap per a la defensa del conjunt blaugrana, que va trigar a agafar el fil del partit (35-46).

La segona part no va millorar l'escenari. El Barça va arribar als últims 14 minuts amb un desavantatge de 18 punts (44-62). Tot i la difícil situació, l'equip blaugrana va buscar una remuntada molt difícil. El conjunt local hi va posar més esma que encert i va rebaixar el marcador (64-70), però mai va fer la sensació de poder capgirar un marcador massa advers. Matt Costello va acabar amb les esperances locals anotant els quatre triples que va intentar.

Pau Ribas

Triomf de la Penya (83-77)

El Joventut de Badalona va desactivar el nivell físic de l'UCAM Múrcia i va sumar el seu setè triomf (83-77). La Penya, que té un partit menys, va fer un pas molt important per disputar la Copa del Rei de Granada. Carles Duran va recuperar Ferran Bassas, que va reaparèixer després d'una lesió que l'ha mantingut allunyat tres mesos de les pistes de joc. Ante Tomic, que va anotar 25 punts, va ser un dels jugadors locals més destacats del partit, que no es va resoldre fins als últims minuts. Un parcial final de 7-0 va evitar la victòria visitant al Palau Olímpic.

"Estic content per la victòria i perquè hem tingut un gran ambient al Palau Olímpic. L'adversari, un rival directe, ens ha posat en moltes dificultats. Els petits detalls ens han permès obtenir el triomf", va analitzar Carles Duran. A 52 segons per acabar el matx, amb 76-77 en el marcador, hi va haver una jugada clau. Davis va empènyer Ribas quan s’havia xiulat una falta sobre Taylor i els àrbitres van xiular antiesportiva. Bassas va anotar els dos tirs lliures. La sentència va arribar a 10 segons per al final amb un triple al límit de la possessió de Willis.

Joe Thomasson

El Baxi Manresa, per la seva banda, va sumar dissabte la seva setena victòria a la Lliga Endesa. L'equip bagenc va superar el Lenovo Tenerife (95-93), tercer classificat, en un partit que es va resoldre a la pròrroga. Una cistella de Dani Pérez sobre la botzina del temps extra va decidir un partit d'aquells que fan afició al Nou Congost. "Estem molt contents perquè vam guanyar un partit molt disputat i molt maco de veure", va analitzar Pedro Martínez. L'entrenador del conjunt català va criticar l'arbitratge, que va penalitzar amb falta personal una defensa sobre un tir de Sasu Salin al final dels 40 minuts reglamentaris. El jugador finlandès va fallar un dels tres tirs lliures i el partit es va decidir en els cinc minuts suplementaris. "Vam tenir justícia divina, però els àrbitres es van equivocar i ens van perjudicar molt. Estic bastant emprenyat per la falta que van xiular perquè no ho era. No crec que repartissin els errors per igual", va dir el tècnic.