L’altruisme del Barça, una carta guanyadora (74-92)

L’equip blaugrana reparteix 27 assistències contra l’Herbalife Gran Canària

i
Àlex Gozalbo
Olek Balcerowski i Pau Gasol

BarcelonaDesprés de dues derrotes consecutives, el Barça es va retrobar amb la victòria amb un triomf a la pista de l’Herbalife Gran Canària (74-92). L’equip blaugrana va aprofitar el partit perdut del Lenovo Tenerife per assegurar la segona posició a la Lliga Endesa, on ara té un coixí més ampli. La clau del triomf visitant van ser les 27 assistències repartides, una xifra majúscula.

Sarunas Jasikevicius, que va tenir les baixes de Brandon Davies i Sergi Martínez, va descartar Artem Pustovyi. Ádám Hanga va celebrar el seu partit número 300 amb una bona actuació al Gran Canària Arena. El polivalent jugador hongarès va sumar 11 punts i 8 assistències en una nit en què Nikola Mirotic va anotar 26 punts en tan sols 22:11 minuts de joc.

Gasol, millor que al clàssic

Pau Gasol va ser titular per tercera vegada consecutiva. El pivot català, que va jugar 19:27 minuts, es va treure l’espina del clàssic aportant 6 punts, 5 rebots i 3 assistències en un partit de menys exigència. El Barça va començar el partit com un tro. Mirotic va anotar 14 punts en uns primers set minuts en què es va apuntar quatre triples. L’equip blaugrana va repartir 10 assistències en uns primers 10 minuts de gran voracitat ofensiva (17-31). L’encert des de la línia de tres punts (10/12) va servir al conjunt culer, que va dominar el marcador per 27 punts de diferència, per arribar al descans amb el partit controlat (37-53).

El Barça va saber gestionar els impulsos de l’Herbalife Gran Canària durant una segona meitat en què la victòria visitant sempre va estar assegurada. Tot i perdre eficàcia des de la línia de tres punts, l’equip blaugrana va mantenir l’avantatge. El conjunt culer jugarà dissabte contra el Baxi Manresa abans de centrar-se en l’eliminatòria de quarts de final de l’Eurolliga contra el Zenit de Sant Petersburg. Els dos primers partits seran al Palau.

El Baxi Manresa busca competir amb baixes

El Baxi Manresa, pròxim rival del Barça, rep aquest dijous el Casademont Saragossa (21.15 h, Movistar+ Deportes 2). Pedro Martínez tindrà les baixes de Dani Pérez, Matt Janning, Jonathan Tabu, Juampi Vaulet i, segurament, la d’Eulis Báez. “Està sent una setmana complicada. A banda de la incidència de Vaulet, Janning ha hagut de marxar al seu país per un problema greu a la seva família. A més, Guillem Jou continua arrossegant molèsties. Estem en un moment delicat. El Casademont Saragossa és un rival directe i una victòria seria molt important. És un equip difícil de defensar perquè té molts jugadors amb talent”, assegura l’entrenador del conjunt bagenc. El Joventut de Badalona, per la seva banda, visita divendres l’Hereda San Pablo Burgos.