NBA
Esports Bàsquet 28/12/2011

Què els passa als Lakers?

L'equip de Los Angeles evita el pitjor inici des de l'any 1978, però encara genera molts dubtes

àlex Gozalbo
1 min

BarcelonaSi els Lakers haguessin perdut contra els Utah Jazz (96-71), haguessin tingut el pitjor inici de temporada des de l'any 1978. A l'equip de Los Angeles el començament de la NBA li ha agafat amb la reconstrucció a mitges i, com va demostrar contra els Chicago Bulls i els Sacramento Kings, encara no està preparat per oferir el seu millor nivell.

Els Lakers van decidir aquest estiu reconstruir el seu equip al voltant de Kobe Bryant. La franquícia de Los Angeles va posar al mercat tots els seus jugadors, a excepció de l'escorta. La idea original en la qual somiava el mànager general Mitch Kupchak era aconseguir Chris Paul i Dwight Howard. L'operació es va quedar a mitges i el club va traspassar Lamar Odom als Dallas Mavericks, però no va realitzar cap incorporació interessant.

En atac, el nou entrenador dels Lakers, Mike Brown, ha mantingut la majoria de criteris de Phil Jackson, que atorgava als jugadors gran part de la iniciativa a partir del famós triangle ofensiu. En defensa, el tècnic vol reinventar l'equip. Brown pretén que els jugadors interiors siguin molt agressius en la defensa de les situacions de bloqueig directe, allunyant-se de la cistella per dificultar l'avanç del jugador amb la pilota.

Un problema afegit amb el qual es troben els Lakers és que els conjunts que deixa Phil Jackson sempre tenen dificultats. Els Chicago Bulls de la temporada 1998-99 tan sols van guanyar 13 dels 50 partits (26%), mentre que els Lakers de la campanya 2004-05 només van sumar 34 victòries en 82 encontres (41,5%). Totes dues franquícies es van quedar fora dels play-off.

stats