NBA
Esports Bàsquet 15/12/2015

"Em sento orgullós de ser àrbitre de la NBA i em sento orgullós de ser gai"

Bill Kennedy surt de l'armari

àlex Gozalbo
1 min
Bill Kennedy / NBA

BarcelonaBill Kennedy, àrbitre de la NBA, ha sortit de l'armari. "Em sento orgullós de ser un àrbitre de la NBA i em sento orgullós de ser un home gai. Estic seguint les passes d'altres persones que s'han definit amb l'esperança d'enviar un missatge als joves del món de l'esport perquè ningú se senti avergonyit de ser com és", diu en declaracions a Yahoo Sports.

Aquest és el segon cas que es dóna a conèixer a la NBA després que Violet Palmer fes el mateix. El comissionat de la competició, Adam Silver, ha fet pública la seva versió: "Dono suport incondicional a la decisió d'en Bill de viure la seva vida amb orgull i obertament. Al llarg de la seva carrera de 18 anys a la NBA, en Bill s'ha destacat com un àrbitre apassionat, dedicat i valent. Aquestes qualitats li continuaran servint com a àrbitre i com a persona que influeix positivament en els altres. Si bé la nostra lliga ha fet grans progressos, seguim treballant per assegurar que tothom sigui tractat amb respecte i dignitat".

Bill Kennedy va decidir fer pública la seva orientació sexual després que la NBA sancionés Rajon Rondo per proferir insults homòfobs contra els àrbitres del partit entre els Boston Celtics i els Sacramento Kings que es va jugar a Mèxic. Aquesta és la tercera vegada que un jugador de la NBA és sancionat per aquesta raó. Joakim Noah i Kobe Bryant van ser multats anteriorment.

stats