EUROLLIGA
Esports Bàsquet 02/01/2015

El Barça s'ofega a Berlín en el primer partit del Top 16 (80-70)

El conjunt blaugrana ha començat molt fort (5-19) però ha anat perdent encert i solidesa defensiva

Gonzalo Romero
Huertas i Tomic lluiten amb Hammonds / EFE

BarcelonaEl Barça s'ha estrenat amb derrota al Top 16 de l'Eurolliga després de caure davant l'Alba de Berlín tot i un enorme parcial 5-19 d'inici (màxim avantatge dels visitants), amb Tomic i Dollman imposant el seu joc sota la cistella rival. El conjunt de Xavi Pascual, que ha anat de més a menys, no ha sabut rematar el seu rival quan ha tingut ocasió durant el primer període i ha acabat ofegant-se a terres berlineses.

Els blaugranes ho ha fet tot i gairebé tot bé ens els primers 6 minuts de partit. Sòlids darrere, ràpids en la transició i jugant amb criteri, els catalans s'han fet els amos i senyors del matx. De fet, el conjunt local no ha sigut capaç de veure cistella fins el minut 4. L'Alba, poc encertat, ha carregat el seu joc en el tir exterior, possiblement la faceta més dèbil seu joc ofensiu.

El conjunt d'Obradovic, però, ha despertat amb el pas dels minuts, ha oblidat els triples i ha començat a viure de les penetracions de Jamel McLean i Renfroe. Els alemanys han ajustat la seva defensa i han començat a combinar la pilota, obrint espais en la defensa catalana. Després d'un parcial 11-4 per tancar el primer quart (16-23), els locals han pres l'accelerador i han capgirat el partit amb un acció de 2+1 de Renfroe i una cistella de Radosevic (33-31).

El Barça, noquejat, ha perdut el nord en defensa i l'encert ofensiu inicial i ha començat a dubtar. Huertas, tot i la desconnexió catalana durant aquest tram final de la primera part del xoc, ha aconseguit redirigir tímidament la situació abans d'arribar al descans (39-40).

Perduts a l'O2 World

El tercer quart ha sentenciat als homes de Xavi Pascual. Amb la versió més grisa de Huertas i amb els homes interiors totalment desdibuixats, l'Alba de Berlín ha enfonsat el Barça amb un parcial de 22-8. Sense el seu director manant, l'orquestra blaugrana ha perdut el ritme i ha començat a desafinar (55-48). L'avantatge local de 13 punts a la fi del tercer període ha fet sonar les alarmes a la banqueta catalana, aquesta tarda sense recursos davant el gris joc dels seus jugadors (61-48).

Edwing Jackson, titular aquest divendres en el seu segon xoc amb la samarreta blaugrana, ha completat un gris partit tot i disputar molts minuts per la decebedora actuació de Mario Hejonza. El debut del croat en el partit ha sigut una fotografia que ha reflectit a la perfecció el seu xoc. El blaugrana ha sortit a la pista passat a l'equador del primer quart, ha perdut una pilota i ha tornat just després a la banqueta, fins el minut 13. Abrines i Oleson, a més, no han jugat finalment tot i viatjar amb la resta dels seus companys i estar encarant la fase final de la recuperació de les seves respectives lesions.

Xavi Pascual ha intentat frenar l'equip rival, però no ha sabut trobar la fórmula. Els alemanys han seguit anotant amb facilitat, corrent al contraatac i augmentant l'avantatge al marcador (75-63 minut 37). El joc veloç i vertical dels de Sasa Obradovic ha apagat els intents de reaccionar d'un estèril Barça, que ha sortit de la capital alemanya per la porta del darrera (80-70). El Panathinaikos greg serà el proper rival dels blaugranes en el Top 16 de l'Eurolliga.