Bàsquet - Lliga Endesa
Esports 17/04/2018

Les 16 accions de la discòrdia

Els àrbitres renyen el Barça Lassa per haver utilitzat el vídeo per criticar les seves decisions

2 min
Claver, Vezenkov, Hanga, Pressey i Oriola

BarcelonaL’associació Àrbitres Espanyols de Bàsquet Associats (AEBA) ha renyat el Barça Lassa per haver utilitzat vídeos per criticar l’arbitratge que va patir a Màlaga. “Entenem que els interessos esportius i econòmics són molt elevats i generen un nerviosisme i una visió parcial que provoquen situacions desagradables i poc desitjables. L’ús dels vídeos arbitrals sembla que és una pràctica generalitzada, i respectem aquest ús, així com les intencions motivades de la seva elaboració parcial, però volem exposar que, malauradament, això no contribueix a aconseguir erradicar l’error arbitral, perquè el component humà porta implícit aquests errors tant d’àrbitres com de jugadors, entrenadors i fins i tot directius”, va opinar a través d’un comunicat.

“No podem estar-hi d’acord i censurem contundentment que es parli d’aspectes al marge del joc, com ara econòmics o administratius, que evidencien un desconeixement del procés regulador intern, i que es dubti de la nostra professionalitat àmpliament demostrada i valorada per un gran treball de seguiment i formació en què la Lliga ACB, en contínua col·laboració amb l’AEBA, destina tots els esforços perquè la seva competició, incloent-hi l’estament arbitral, estigui a l’altura de la seva posició privilegiada en el panorama esportiu mundial”, va afegir.

El Barça Lassa està molt molest amb l’arbitratge que va patir a Màlaga i va presentar a l’ACB un recull amb imatges de vídeo que inclou un seguit d’accions del partit contra l’Unicaja, no només de les dues últimes, que van tenir una gran incidència en el resultat final. En total, setze escenes desglossades en tres apartats: fores de banda, faltes personals i faltes en atac. El club blaugrana recorda que no és el primer cop que marxa disgustat amb l’arbitratge del Martín Carpena.

“De vegades els partits no es decideixen només pels jugadors. No em sembla just perquè hi ha dues accions mal arbitrades”, va lamentar Thomas Heurtel. “Hem tingut la pilota per empatar... La meva valoració és que el joc ha de ser dels jugadors, no dels àrbitres”, va dir Víctor Claver. Svetislav Pesic va ser més prudent. “No he vist l’última jugada, no la puc comentar”, va reconèixer l’entrenador serbi.

Quan es va acabar el partit, Edwin Jackson es va adreçar a l’àrbitre Juan Carlos García González anant cap als vestidors del Martín Carpena. “Això és una vergonya”, li va dir. El col·legiat ho va incloure a l’acta. Paco Monjas, director d’arbitratge de l’ACB, ha presenciat en directe els dos últims partits del Barça Lassa, ja que va ser tant al Palau Blaugrana contra el Betis com al Martín Carpena contra l’Unicaja.

“No és una protesta sobtada”

El Barça Lassa és l’equip de la Lliga Endesa que rep menys faltes per partit. L’equip blaugrana té una mitjana de 19,44. De fet, el conjunt culer porta quatre temporades consecutives entre els cinc pitjors en aquest apartat estadístic. “Aquesta no és una protesta sobtada i cridanera. És una reflexió. Veiem les jugades, les analitzem i esperem una resposta. L’ACB té una organització arbitral magnífica que sempre contesta quan li plantegen qüestions d’aquesta mena”, va dir Josep Vives, portaveu del club blaugrana.

stats