Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 11/05/2021

"Un club amb història i compromís que sempre lluita amb humilitat"

El Baxi Manresa renova el seu patrocinador fins al 2024

i
Àlex Gozalbo
3 min
Josep Saez, Jordi Mestres, Pedro Martínez i Guillem Jou

ManresaBaxi continuarà sent el principal espònsor del Bàsquet Manresa les pròximes tres temporades. La marca de climatització es convertirà en un patrocinador històric perquè donarà nom a l’equip del Bages durant almenys sis anys. “Un acord així ens fa estar molt contents, té una importància vital perquè implica una continuïtat i una estabilitat. Quan vam començar a negociar el patrocini jugàvem a la LEB, però ells no van dubtar. La renovació referma el nexe entre les dues parts en un context de pandèmia que ens ha afectat a tothom. Ens dona tranquil·litat per continuar construint un projecte sòlid”, va assegurar Josep Sáez, president del Bàsquet Manresa.

L’acte per certificar l’acord de renovació es va fer al parquet del Nou Congost. “Nosaltres compartim molts valors amb el Bàsquet Manresa, un club amb història i compromís que sempre lluita amb humilitat. L’esport és un vehicle perfecte per contactar amb l’usuari final dels nostres productes. L’esponsorització és una estratègia arriscada i poc habitual en el nostre sector, però n'estem molt contents”, va explicar Jordi Mestres, CEO de Baxi. El nou acord fins al 2024 millora les condicions del patrocini anterior. “La nostra aposta és ferma. Com més temps duri la vinculació, més gran serà la retentiva de l’aficionat. Volem ser una marca que perduri en el temps”, va remarcar.

“Tot i que un 70% dels abonats han renovat el compromís amb el club, la principal pèrdua d’ingressos que hem tingut és per culpa del taquillatge. S’ha generat un dèficit econòmic incontrolable, però treballem per aconseguir eines de finançament que ens permetin fer front a la situació. Hem de ser capaços de generar més ingressos”, va reconèixer Sáez. 

La renovació de Martínez, en marxa

Sáez va posar en valor la situació de l’equip a la Lliga Endesa: “Anem vuitens a la classificació i per a un club humil i auster com el nostre és molt important. A més, ho aconseguim amb valors com el treball en equip, la constància i l’ambició”.

Pedro Martínez, entrenador del Baxi Manresa, va aprofitar l’acte per avançar que negociava amb el club la renovació. “Ja fa un temps que parlem per veure com ho podem concretar, crec que seria una molt bona notícia per a les dues parts. Encara ens queda un partit de temporada regular”, va deixar anar el tècnic. Els objectius de l’equip continuen sent molt ambiciosos. “La nostra prioritat és intentar classificar-nos per disputar competició europea. Per al creixement dels nostres jugadors i del club i per donar més al·licients als nostres aficionats és important. Mentre tinguem opcions, també lluitarem per disputar els play-off. Ens faria molta il·lusió, però toquem de peus a terra”, va opinar.

Guillem Jou, capità del Baxi Manresa, li va donar la raó: “Quan la temporada va començar ens vam marcar l’objectiu de la permanència i ho vam poder enllestir aviat. Si podem jugar els play-off serà genial. Si no, intentarem classificar-nos per disputar una competició europea”. L’aler va lamentar la falta de públic durant tota la temporada: “Jugar sense aficionats t’afecta. Quan tens gent que t’empeny per canviar la dinàmica de partits anteriors o de moments difícils, t’ajuda molt. En moments ajustats és quan més els trobem a faltar”.

El Baxi Manresa, que acumula 16 victòries en 35 jornades de la Lliga Endesa, tancarà la temporada regular el diumenge, 23 de maig, jugant al Nou Congost contra el TD Systems Baskonia.

stats