WNBA
Esports Bàsquet 30/09/2015

Brittney Griner, una estrella de la WNBA suspesa per violència domèstica

La jugadora es perdrà per sanció el 20% de l'estada que la selecció de bàsquet femení dels Estats Units realitzarà a Europa

àlex Gozalbo
2 min
Brittney Griner / USA BASKETBALL

BarcelonaBrittney Griner i Glory Johnson són dues jugadores de la WNBA, la lliga professional de bàsquet dels Estats Units. La primera, que ha estat designada com la millor defensora de la competició, juga a les Phoenix Mercury. La segona, a les Tulsa Shock. L'any passat es van casar, però el matrimoni no va acabar com totes dues esperaven i, 28 dies després, es van separar.

Brittney Griner va ser arrestada per violència domèstica i la WNBA la va suspendre durant els primers set partits de la temporada. La situació s'ha repetit ara, quan USA Basketball ha anunciat que la jugadora, que es va declarar culpable d'un delicte menor de conducta desordenada, estarà suspesa durant el 20% de l'estada que la selecció dels Estats Units realitzarà a Europa.

"Nosaltres no aprovem cap tipus de violència", assegura Jim Tooley, director executiu de la selecció nord-americana de bàsquet femení. "Brittney va acceptar la responsabilitat per les seves accions i ha estat complint amb l'ordre del tribunal. Nosaltres hem entrevistat tots els involucrats, i com Brittney ha mostrat públicament el seu remordiment i ha afrontat el problema amb valentia, considerem que la sanció disciplinària és apropiada i justa”, afegeix.

La selecció dels Estats Units arribarà divendres a Platja d’Aro, on realitzarà diferents entrenaments. El combinat té previst disputar diumenge un partit amistós a Fontajau, on jugarà contra l'Spar Citylift Girona. Sue Bird (Seattle Storm), Tina Charles (New York Liberty), Elena Delle Donne (Chicago Sky), Stefanie Dolson (Washington Mystics), Candice Dupree (Phoenix Mercury), Angel McCoughtry (Atlanta Dream), Candace Parker (Los Angeles Sparks), Danielle Robinson (San Antonio Stars), Courtney Vandersloot (Chicago Sky) i Breanna Stewart (Universitat de Connecticut) són les jugadores que completen el combinat nord-americà.

El seleccionador Geno Auriemma no podrà comptar amb les jugadores que a partir de diumenge disputaran la final de la WNBA. “Un dels obstacles que tenim cada any olímpic és trobar temps per treballar amb les nostres jugadores”, reconeix.

El combinat també s'exercitarà a Roma i Nàpols (Itàlia) i Praga (República Txeca).

stats