Esports Bàsquet 02/04/2015

El Barça tomba el Madrid al Palau (85-80)

L'equip blaugrana supera l'equip blanc, però no recupera el 'basket-average'

Joan Carles Navarro / EFE

BarcelonaEl Barça ha tombat aquest dijous el Reial Madrid al Palau Blaugrana (85-80). L'equip blaugrana, que ha tingutla baixa de Justin Doelman, ha superat el conjunt blanc, però no recupera el 'basket-average'. Mario Hezonja, que ha anotat 15 punts amb 4/5 en triples en 16:55 minuts, ha liderat el triomf culer. Brad Oleson (12 punts) i Maciej Lampe també han tingut un protagonisme clau contra un rival en què han destacat Rudy Fernández i Sergio Rodríguez.

El Reial Madrid ha començat fort al Palau Blaugrana, on ha anotat 25 punts en un primer període que ha acabat dominant per vuit punts de diferència (17-25). Rudy Fernández ha sumat 13 punts en un primers 10 minuts brillants. Quan Pablo Laso ha donat descans al jugador mallorquí, la producció ofensiva de l'equip blanc no ha pogut mantenir la mateixa eficàcia. El Barça, que ha donat entrada a Brad Oleson i a Mario Hezonja, ha endurit la seva defensa, que aquest dijous ha plantejat algunes novetats tàctiques, i ha capgirat el marcador (40-38). Al descans, 41-41.

Xavi Pascual ha intentat limitar l'aportació de Rudy Fernández col·locant-li a Tomas Satoransky com a defensor. Tres triples de Mario Hezonja han impulsat el Barça, que s'ha fet amb una renda de nou punts (62-53). Liderat per Sergio Rodríguez, el Reial Madrid ha reaccionat i ha reduït l'avantatge local (64-62).

Un encertat Brad Oleson ha tornat a fer augmentar la renda culer (70-62). L'equip blanc n'ha tingut prou amb dos minuts per tornar a empatar el partit (70-70). Xavi Pascual ha jugat els últims minuts del partit sense aler-pivot, amb Mario Hezonja com a 'quatre'. El croat ha competit a la pintura contra Andrés Nocioni.

El Barça ha sabut jugar els minuts decisius amb més encert i tancar amb èxit un partit en què ha donat moltes assistències (25) i ha perdut poques pilotes (8).

Éric Abidal, Dani Alves, Neymar i molts jugadors de les seccions del Barça han presenciat el partit en directe.